Υλικά:

Φιλέτα ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος, σολομός)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 σέλινο
1 φύλλο δάφνης
Κόκκους πιπεριού
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
Γάλα ή ζωμός ψαριού
200ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα,εγω έβαλα μοτσαρέλα)
Μοσχοκάρυδο
Φρυγανιά τριμμένη
Ντοματίνια (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία ψαριού και λαχανικών:

Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μερίδες.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Προετοιμασία ζωμού:

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σβήνουμε με νερό ή ζωμό ψαριού και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε τα λαχανικά.

Σάλτσα:

Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε τα λαχανικά, φτιάχνουμε ένα roux (αλεύρι με βούτυρο).
Σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
Αφού πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ντοματινια και τα λαχανικά από το ζωμό.

Συναρμολόγηση:

Σε βουτυρωμένο πυρέξ τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και λίγο επιπλέον τυρί.

Ψήσιμο:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή όρεξη! Δοκιμάστε αυτό τo απίστευτα ωραίο πιάτο

Διαβάστε εδώ την αλήθεια για τυρι με ψάρι