Νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Αυτά τα νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας είναι μια συνταγή που θα σας καταπλήξει! Πλούσια σε γεύση, χορταστικά και εύκολα στην παρασκευή, αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Τι με εντυπωσίασε:

  • Η υφή: Τα κεφτεδάκια είναι αφράτα και ζουμερά, χωρίς να στεγνώνουν, χάρη στα υλικά που χρησιμοποιούνται.
  • Η γεύση: Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια και γευστική, με τα μπαχαρικά να δίνουν μια ωραία αίσθηση ζεστασιάς.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή λαχανικά για να κάνετε τα κεφτεδάκια ακόμα πιο νόστιμα.

Συνολικά:

Αυτά τα νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην παρασκευή γεύμα. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ρύζι, μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.
  • Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

1 μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκύθι
1 μεγάλη πατάτα
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

3-4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνω την μελιτζάνα και το κολοκύθι κομμένo σε φέτες.
Βραζω thn πατάτα σε αλατισμένο νερό .
Βάζω στο multi την μελιτζάνα κ το κολοκύθι να κοπούν, αλλά να μην γίνουν πολτός.
Ανακατεύω σε ένα μπολ την λιωμένη- με πηρούνι- πατάτα , την μελιτζάνα κ κολοκύθι, σιμιγδάλι ψιλό και αλεύρι ,
αρκετό δυόσμο, ρίγανη , αλάτι, πιπέρι.
Το μείγμα θα κολάει λίγο στο χέρι, αλλά όταν τα πλάσετε κ τα αλευρώσετε θα είναι εντάξει.
Τηγανίζουμε κ τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Η σάλτσα τώρα:
Φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη, πιπεριές πράσινες – κρεμμύδι ξερό – σκόρδο (στο multi), αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.
Όλα μαζί να βράσουν , ώσπου να σωθούν τα ζουμιά της ντομάτας.

H Συνταγή είναι της κας Ελένη Παναγιωτακοπουλου

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού: Η συνταγή που θα λατρέψετε!
Επόμενο άρθροΜαστιχωτά Τσουρέκια με Χιώτικη Μαστίχα: Η παράδοση συναντά την απόλαυση