Νηστίσιμα πιτσο-κεκάκια
Ένα νόστιμο σνακ για πρωινό αλλά και για την απογευματινή πείνα … για πάμε να λερώσουμε την κουζίνα μας …
Υλικά
200 γραμμάρια ελιές πράσινες ή μαύρες (έβαλα μία κούπα αυτές με γέμιση κόκκινης πιπεριάς) 2-3 πιπεριές (κατά προτίμηση πολύχρωμες)
Ντοματίνια ψιλοκομμένα
Τυρί νηστίσιμο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα χλιαρό νερό
20 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1,5 φακελάκι ξηρή
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
450 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό, το αλάτι, και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι έτσι ώστε να έχουμε ένα πηκτό χυλό, λίγο πιο πηκτό από εκείνο των λουκουμάδων. Δεν γίνεται ζυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει (περίπου μια ώρα) σε χώρο χωρίς ρεύματα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, τις ντομάτες και το τυρί. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά μας. Τοποθετούμε το χυλό σε ταψί με θήκες για μάφινς (μέχρι το ύψος των 3/4) ή σε μακρόστενες φόρμες που ψήνουμε τα κέικς.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι. Αφήνουμε ακόμη λίγη ώρα να ξαναανεβούν. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45 λεπτά) ή στις αντιστάσεις για λίγο περισσότερο χρόνο. Προθερμασμένος ο φούρνος, στη μεσαία σχάρα. Δοκιμάστε τα … και θα τα φτιάχνετε συνέχεια …
Καλή Επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Siarka Sofia via ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ