ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4-5 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες σε λεπτές σε φέτες 
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές σούπας κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη
Νυφάδες κόκκινου πιπεριού, για γεύση
άλας
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μαγειρέψτε τις φέτες κρεμμυδιού στο λάδι, σε μεσαία χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και μαγειρέψτε σε υψηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τις φέτες πατάτας, κουρκούμη, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, νερό, και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το δοχείο. Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και ανακατέψτε τις πατάτες για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάνε στην κατσαρόλα.  και μαγειρέψτε έως ότου οι πατάτες γίνουν τρυφερές, περίπου 15 λεπτά.
Δώστε γεύση με περισσότερο αλάτι, αν χρειαστεί.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε!
Αυτό το πιάτο είναι υπέροχο από μόνο του, αλλά υπέροχο και ως πιάτο. Αγαπώ να φάω αυτές τις πατάτες το πρωί με αυγά.

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα
Επόμενο άρθροΕύκολη Πρασόπιτα στο πι & Φι