Νηστίσιμη Καρυδόπιτα Διαφορετική

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Μια πραγματικά διαφορετική και απολαυστική εκδοχή της κλασικής καρυδόπιτας!

Χαίρομαι που δοκίμασα αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Η υφή της ήταν υπέροχη, αφράτη και γευστική, με ωραία ισορροπία γεύσεων από τα καρύδια και τα μπαχαρικά.

Εκτιμώ ιδιαίτερα ότι η συνταγή δεν περιέχει αυγά ή γάλα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή.

Επιπλέον, η προετοιμασία ήταν εύκολη και γρήγορη, χωρίς να χρειάζεται μίξερ, κάτι που την καθιστά ιδανική για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο.

Υλικά

160 γρ Σησαμέλαιο ή Ηλιέλαιο
160 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκάλι
170 γρ Ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού Κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
200 γρ Καρύδια τριμμένα

Για το Γλάσο Σοκολάτας
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
55 γρ Φυτική Μαργαρίνη
Τριμμένη Καρύδα ή Τριμμένα Καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη πραγματικά σε 5 λεπτά συνταγή ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το σισαμέλαιο ή το ηλιέλαιο το φυσικό χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε να ενσωματωθουν και αυτά στο μείγμα
Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
Τέλος προσθέτουμε φυσικά τα τριμμενα καρύδια και έτοιμη η καρυδόπιτα μας για ψήσιμο
Αδειάζομαι το μείγμα μας σε ένα ταψάκι ή τσέρκι με διάμετρο 20 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμη ψημένη η καρυδόπιτα μας πραγματικά τα αρώματα της εκπληκτικά την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη σερβίρουμε σε μία ωραία πιατέλα
Φυσικά η συγκεκριμένη καρυδόπιτα δεν χρειάζεται σιρόπι είναι από μόνη της υγρή και ζουμερή καιτη διακοσμώ με ένα νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτα
Το έφτιαξα λιώνοντας φυτική μαργαρίνη με κουβερτούρα σοκολάτας το άφησα να κρυώσει εντελώς και να πάρει την παχύρευση στη μορφή. Πασπαλίζω φυσικά μετρημένη καρύδα ή τριμμένα καρύδια και είναι έτοιμη για σερβίρισμα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα

Καρυδόπιτα με κρέμα καρυδας

Υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια
1 ποτήρι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία σαντιγί

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί το σιρόπι θα πρέπει να ναι κρύο όταν το ρίξουμε πάνω στο κέικ μας.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σ μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε το μάτι και βράστε για άλλα 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ μεγάλο τετράγωνο. Το στρώνουμε καλά στον πάτο του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουερ τη ζάχαρη τη βανίλια και ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφαιρείτε απ τη φωτιά.
Προσθέστε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε με ένα μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ που το έχετε ποτίσει με το δροσερό σιρόπι.
Πασπαλίστε άφθονη καρύδα πάνω του και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΦαγητό στα Σκουπίδια; Όχι Πια! 15 Μυστικά για να Απολαμβάνετε Κάθε Μπουκιά!
Επόμενο άρθροΈχεις Πατάτες-Αυγά-Κρεμμύδι? Φτιάξτο τώρα