Νηστίσιμα μηλοπιτάκια 🍎🍏

Τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους ακολουθούν νηστεία ή θέλουν να απολαύσουν μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για γλυκό. Η συνδυαστική γεύση του μήλου, της κανέλας και του αμυγδαλόψιχα είναι απολαυστική και ευωδιαστή. Επιπλέον, τα μηλοπιτάκια μπορούν να φτιαχτούν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με λίγα απλά υλικά.

Υλικά

για την γέμιση
3 μήλα
2×κουτ.σουπας ζάχαρη
Λίγη κανέλα,λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλο φιλέ
Όλα μαζί στο κατσαρολάκι μέχρι να φύγουν τα υγρά ,αφήνουμε να κρυώσει.

για την ζύμη
200ml κρασί λευκό
200ml λάδι
500 gr αλεύρι
1×βανίλια ζάχαρη
1×μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και κόβουμε μπαλάκια 40 με 50 γρ το καθένα.
Ανοίγουμε το μπαλάκι στην παλάμη μας, βάζουμε μια κουταλιτσα από την γέμιση🍎🍏,κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε προς τα κατω το κλείσιμο Σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά🕛 μέχρι να πάρουν χρώμα
Μόλις κρυώσουν τα χιονιζουμε με άχνη

Καλή Απόλαυση Maria Intze

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
3 μήλα Ζαγοράς
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζαχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ κορν φλάουρ ή αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, καθαρίζοντας πρώτα τα μήλα.
Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.


Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170ºC.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε κάθε φύλλο με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.

Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.
Αυτά θα είναι τα καπάκια της πίτας μας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί. Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω. Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.

Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα διπλώνοντας διαγώνια και τα κλείνουμε. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού και κρασιού
Επόμενο άρθροΡιζότο με μύδια και κυδώνια