Μπουγάτσα νηστίσιμη

Αυτή η συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα. Η κρέμα σιμιγδαλιού είναι πλούσια σε γεύση και υφή, ενώ τα φύλλα σφολιάτας προσφέρουν μια τραγανή και αέρινη βάση.

Πλεονεκτήματα:

  • Νόστιμη: Η κρέμα σιμιγδαλιού έχει μια γλυκιά και βουτυρώδη γεύση που θυμίζει κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • Θρεπτική: Το σιμιγδάλι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης.
  • Εύκολη στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Προσιτή: Τα υλικά που απαιτούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.
  • Πολύπλευρη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στην κρέμα, όπως κανέλα, βανίλια ή ξύσμα λεμονιού.

Προτάσεις:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο σιμιγδάλι για καλύτερη γεύση και υφή.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα σιμιγδαλιού έχει πήξει καλά πριν την απλώσετε στα φύλλα.
  • Μπορείτε να ψήσετε τη μπουγάτσα σε ταψί ή σε ατομικά φορμάκια.
  • Σερβίρετε τη μπουγάτσα ζεστή ή κρύα, με άχνη ζάχαρη, κανέλα ή σιρόπι.

Συνοψίζοντας:

Η νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην παρασκευή γλυκό. Είναι ιδανική για όσους θέλουν μια vegan ή vegetarian επιλογή, αλλά και για όσους απλά θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό.

Βαθμολογία:

5/5 αστέρια!

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

800 ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
140 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό και την  ζάχαρη σε μία κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνουμε τις βανίλιες ξύσμα ενός λεμονιού και ανακατεύουμε στη συνέχεια

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει κρέμα. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αδειάζομαι σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα αφού την σκεπασουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φίλο σφολιάτας που να καλύπτει και τα τοιχώματα Αδειζουμε την κρέμα την απλώνουμε και την σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φίλο σφολιάτας την κλείνουμε καλά γύρω γύρω της άκρες

Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράσουμε ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για μισή ώρα η μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα

Προηγούμενο άρθροΓια να τηγανίσετε τέλεια τις γαρίδες χωρίς κέλυφος, ακολουθήστε τις συμβουλές
Επόμενο άρθροΠολύ εύκολο κέικ κολοκύθας