Nηστίσιμη σοκολατόπιτα

Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα γλυκό και γευστικό κέρασμα, χωρίς να στερούνται την απόλαυση λόγω νηστείας.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η σοκολάτα κυριαρχεί, προσφέροντας μια ακαταμάχητη γεύση που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Εύκολη παρασκευή: Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες, ενώ η συνταγή είναι απλή και γρήγορη.
  • Κατάλληλη για όλους: Ιδανική για vegan, χορτοφάγους, αλλά και για όσους ακολουθούν νηστεία.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπαχαρικά.
  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ποιοτικά υλικά, για να εξασφαλίσετε ένα άψογο αποτέλεσμα.
  • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της συνταγής για να πετύχετε την τέλεια υφή.
  • Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Συνοψίζοντας:

Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα αποτελεί μια γευστική, υγιεινή και εύκολη επιλογή για ένα γλυκό κέρασμα, χωρίς να στερείστε την απόλαυση. Δοκιμάστε μια από τις πολλές συνταγές που υπάρχουν και απολαύστε την!

Υλικά

Παντεσπάνι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
10 κ. σούπας σπορελαιο
7 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας ξύδι
1 κ. γλυκού σόδα
1 μπέικιν
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κ. σούπας κακάο
1 μικρό κομματάκι κουβερτουρα 50γρ.

Γλάσο
1 κούπα νερό
8 κ. σούπας ζάχαρη
4 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας βιταμ
2 κ. σούπας άνθος αραβοσίτου ή νισεστε
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζω όλα τα υγρά, ανακατεύω και στην συνέχεια όλα τα στερεά. Αδειάζω σε ταψί λαδωμένο και αλευρωμενο και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο… δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα….

Ετοιμάζω και το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά μαζί. Μόλις βράσει κλείνω το μάτι.. Βγάζω το παντεσπάνι και σιροπιαζω (κρύο σιρόπι).

Για το γλάσο
Βάζω νερό, ζάχαρη, κακάο (διαλύω το νισεστε με λίγο νερό). Μόλις βράσουν ρίχνω το διαλυμένο νισεστε ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Προσθέτω και το βούτυρο … ανακατεύω και ρίχνω στο ταψί…. Μπορεί να γίνει και σκέτο κέικ σε φόρμα….

Καλή Επιτυχία

H Συνταγή είναι από την κα ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε μπεικον στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΣκαφούδες μιας Μυτιληνιάς Γιαγιάς