Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα αποτελεί μια γευστική, υγιεινή και εύκολη επιλογή για ένα γλυκό κέρασμα, χωρίς να στερείστε την απόλαυση. Δοκιμάστε μια από τις πολλές συνταγές που υπάρχουν και απολαύστε την!

Υλικά

Παντεσπάνι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
10 κ. σούπας σπορελαιο
7 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας ξύδι
1 κ. γλυκού σόδα
1 μπέικιν
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κ. σούπας κακάο
1 μικρό κομματάκι κουβερτουρα 50γρ.

Γλάσο
1 κούπα νερό
8 κ. σούπας ζάχαρη
4 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας βιταμ
2 κ. σούπας άνθος αραβοσίτου ή νισεστε
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζω όλα τα υγρά, ανακατεύω και στην συνέχεια όλα τα στερεά. Αδειάζω σε ταψί λαδωμένο και αλευρωμενο και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο… δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα….

Ετοιμάζω και το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά μαζί. Μόλις βράσει κλείνω το μάτι.. Βγάζω το παντεσπάνι και σιροπιαζω (κρύο σιρόπι).

Για το γλάσο
Βάζω νερό, ζάχαρη, κακάο (διαλύω το νισεστε με λίγο νερό). Μόλις βράσουν ρίχνω το διαλυμένο νισεστε ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Προσθέτω και το βούτυρο … ανακατεύω και ρίχνω στο ταψί…. Μπορεί να γίνει και σκέτο κέικ σε φόρμα….

Καλή Επιτυχία

H Συνταγή είναι από την κα ελενη τσιουκανη