H διαδικασία είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά
1 ρόδι
Εκτέλεση
Μπορώ να φορέσω γάντια γιατί ο χυμός του ροδιού βαφει τα χέρια.
Κόβω το κοτσάνι και μετα λουλούδι του ροδιού(κορόνα) και το χαράζω κάθετα περιμετρικά.
Χαράζω γύρω από το λουλούδι που έκοψα επίσης για να μπορέσουν να ανοίξουν οι περιμετρικές χαραματιές.
Πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή ταψακι αγκαλιάζω με τα χέρια μου τις χαραματιές σαν φύλλα και το γυρίζω ανάποδα.
Το χτυπάω δυνατά με μια κουταλίτσα ξυλινη ή οτι εχετε βαρυ σε διάφορα σημεία και τα σπόρια ξεχωρίζουν και πέφτουν. Συνεχίζω μέχρι να πέσουν όλα.
Αν μείνουν λίγα κολλημένα μέχρι το τέλος πάνω στη φλούδα τα ρίχνω με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή το χερι κι αυτά.
Το φιλάμε σε σακούλες polybag στην κατάψυξη
Διαφορετικά αν τα θέλουμε ολόκληρα τα φυλάμε στο συρτάρι τροφίμων στο ψυγείο μας τυλιγμένα με εφημερίδα κρατάνε περίπου 2 μήνες και μπορείτε να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι (Χριστουγεννα) τις σαλάτες σας να φτιάξουμε ένα λικέρ και οτιδήποτε άλλο θέλετε