Συστατικά

6 αυγά
400 γρ κρεμμύδια λευκά ή χουρμά
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
100 γρ τριμμένο ρεγκατο
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Κρεμμύδι

Παρασκευή

Για να ξεκινήσετε την προετοιμασία της ομελέτας με κρεμμύδια είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με το κύριο συστατικό αυτής της συνταγής,
δηλαδή τα κρεμμύδια. Για την ομελέτα με κρεμμύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιού, επιλέγοντας το λευκό
ή το κοκκινο αν θέλετε μια πιο γεμάτη γεύση.
Πρώτα απ ‘όλα, τα κρεμμύδια θα πρέπει να αφαιρεθούν από την εξωτερική φλούδα και τα εξωτερικά στρώματα, που είναι συνήθως πιο σκληρά.
Μόλις ληφθεί το κρεμμύδι, πρέπει να κοπεί σε λεπτές φέτες.
Αποφασίστε το πάχος των κρεμμυδιών με βάση τα γούστα ντας με βάση το πόσο θέλετε η γεύση του κρεμμυδιού να κυριαρχεί στην ομελέτα σας με κρεμμύδια. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να κόψετε το κρεμμύδι σε κύβους, αν προτιμάτε να μην παρατηρήσετε το κρεμμύδι πολύ ενοχλητικά όταν τρώτε την ομελέτα σας με κρεμμύδια. Επιλέξτε σύμφωνα με τα γούστα σας.

Όταν έχετε ετοιμάσει όλα τα κρεμμύδια σας σ’ένα μπολ. Προσθέστε στα αυγά, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί και χτυπήστε τα όλα
με ένα σύρμα ή ένα απλό πιρούνι. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πολύ κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο πάρτε ένα τηγάνι, προσθέστε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο και τοποθετήστε το στη φωτιά
σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το οποίο θα πρέπει να τσιγαρίσουμε λίγο.
Το μαγείρεμα του κρεμμυδιού θα πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά, αλλά αυτός ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φετών κρεμμυδιού σας.

Είναι σημαντικό όμως το κρεμμύδι να έχει μαραθεί καλά πριν προσθέσουμε τα αυγά.
Επομένως, όταν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό, μπορείτε να προσθέσετε το μείγμα με τα αυγά που έχετε προετοιμάσει πριν.

Σε αυτό το σημείο, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Περίπου στα μισά του ψησίματος θα πρέπει να γυρίσετε την ομελέτα για να συνεχιστεί το μαγείρεμα από την άλλη πλευρά για να έχετε μια τέλεια ψημένη ομελέτα με κρεμμύδια. Προσπαθήσετε να μην καείτε κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης και, επίσης πολύ σημαντικό, δεν πρέπει να σπάσετε την ομελέτα σας γιατί αυτό θα χαλούσε την τελική παρουσίαση.

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα ή “Σουλτάνα” αλλιώς
Επόμενο άρθροΣαρδέλες Παντρεμένες Γεμιστές