Πάντα μοσχοβολάει νοστιμιά και ζεστασιά το σπίτι όταν μαγειρεύεται σπιτικό φαγητό, αλλά ιδιαίτερα υπέροχο είναι το άρωμα από τα Pancakes στο Φούρνο! Είναι τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο και τόσο νόστιμο! Αυτό το εντυπωσιακό Pancake με τη μοναδική ανάγλυφη επιφάνεια γίνεται σε ένα ταψί και είναι ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή γρήγορο γλυκό! Καλή σας όρεξη σε όλους όσους θα το δοκιμάσουν!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Pancakes στο Φούρνο
Φτιάξτε το πιο γρήγορο και εντυπωσιακό pancake σε μορφή σουφλέ στο φούρνο με λίγα υλικά και γέμιση μαρμελάδα! Λιώνει στο στόμα!
Instructions
Προετοιμασία Μείγματος:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι απαλό και χωρίς κόμπους. Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο ένα φλιτζάνι (200 ml) αλεύρι.
Προετοιμασία Φούρνου & Ταψιού:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μαζί με το ταψί στους 220°C. Όταν το ταψί έχει ζεστάνει καλά, το βγάζουμε και ρίχνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο (εγώ βάζω μια δυο κουταλιές ελαιόλαδο και μετά το βούτυρο για να μην καεί το βούτυρο). Αφήνουμε να «τσουρουφλιστεί» το βούτυρο στο ταψί.
Ψήσιμο:
Μόλις «τσουρουφλιστεί» το βούτυρο, αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα στο ζεστό ταψί. Μπορεί να μην γεμίσει όλο το ταψί στην αρχή, αλλά κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα το καλύψει και θα φουσκώσει «ξεχειλίζοντας». Μόλις βάλουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει και να δημιουργηθεί ο χαρακτηριστικός ανάγλυφος ρελιέφ του pancake (περίπου 15-20 λεπτά).
Σερβίρισμα:
Μόλις βγει από το φούρνο, απλώνουμε πάνω του μαρμελάδα ή σπιτικό γλυκό (π.χ. γλυκό κεράσι). Το τυλίγουμε σε ρολό , βοηθώντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε. Έτοιμο για άμεση απόλαυση!
Tips για τα Pancakes στο Φούρνο
Θερμοκρασία: Το μυστικό για να φουσκώσει σωστά και να αποκτήσει αυτό το κυματιστό σχήμα είναι η πολύ υψηλή αρχική θερμοκρασία (220°C) και η προθέρμανση του ταψιού μέσα στον φούρνο με το βούτυρο.
Μαγείρεμα: Η προσθήκη ελαιολάδου μαζί με το βούτυρο είναι μια πολύ καλή τεχνική για να μην καεί το βούτυρο σε υψηλές θερμοκρασίες.
Γέμιση: Εκτός από μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα πραλίνα, φρέσκα φρούτα με γιαούρτι ή ακόμα και αλμυρή γέμιση με τυρί και γαλοπούλα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







