Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Υλικά

2 ποτήρια (μέτρια) νερού σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτηρι ηλιέλαιο
1.5 ποτηρι ζαχαρη
3 ποτήρια γαλα
2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι μυγδαλα νυχάκι
1/4 ποτήρι φιστίκι Αινινης καβουρντισμένα
Βράζω το γαλα/ζαχαρη/ νερό με Φλούδα πορτοκαλι ή
λεμόνι κανέλλα /ναρύΦαλο νια 2 λεπτά.

Εκτέλεση

Βαζω το λαδι να κάψει και ρίχνω το συμιγδαλι ανακατεύω να ροδίσει, προσθετω μυνδαλα/Φιστίκι ή μόνο μυνδαλα, αφου ροδίσουν στραννίζω το γαλα και το προσθετω λιγο-λιγο ( γιατί πιτσιλάει) οταν πήξει, σβήνω την Φωτιά σκεπάζω με πετσέτα ( να τραβήξει τον ατμο νια 3-5 λεπτά.
Το βαζω σε Φόρμα ή κάνω με το κουτάλι μπουκιτσες, αφήνω να κρυώσει ( βυθίζω την Φόρμα σε κρυο νερό ξεφορμάρω και πασπαλίζω με κανέλλα !!!

Αν δεν θέλετε γαλα βάζετε μόνο νερό 5 ποτήρια

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ που πάντα Πετυχαίνει
Επόμενο άρθροΤο πιο αρωματικό Κανταΐφι