Φανταστείτε τις ζεστές, αφράτες τηγανίτες, με χρυσές άκρες, να σιγοβράζουν στο τηγάνι. Η γλυκιά μυρωδιά του μελιού να πλημμυρίζει την κουζίνα, ενώ η κανέλα πασπαλισμένη από πάνω προσθέτει μια αίσθηση γαλήνης και ζεστασιάς.
Οι παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι: μια απλή συνταγή, με αγνά υλικά, που ξυπνά μνήμες παιδικών χρόνων και προσφέρει στιγμές γλυκιάς απόλαυσης.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
3-4 κ.σ. μέλι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνετε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο-λίγο. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό (χωρίς σβόλους).
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί καλά, σχεδόν να κάψει. Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα και το ρίχνετε στο ελαιόλαδο με προσοχή.
Κάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφήνετε να ψηθούν και τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα.
Πρέπει να ψηθούν καλά, αλλά να μην ξεραθούν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια. Συνεχίζετε τηγανίζοντας όλο το μείγμα.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε ζεστές περιχύνοντας αρκετό μέλι ή πετιμέζι.