Πάστα ταψιού καραμέλα
Υλικά:
4 αυγά
12 κ.σ. κόφτες ζάχαρη
8 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ. κακάο
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα νερό,
1 βανίλια,
1 κ.γ. χυμό λεμόνι.
1 κ.σ.κονιάκ.
2 morfat στο ψυγείο
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Για το γλάσσο
150 γρ. γάλα εβαπορέ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι.
Εκτέλεση
Υλικά:
Χτυπάμε τ αυγά με ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα τον αυγών.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (25×35 εκ.)και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε μια κούπα του τσαγιού ζάχαρη,με μια κούπα νερό, βανίλια, χυμό λεμόνι.
Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε 1 κ.σ.κονιάκ.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο,με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τα morfat κρύα από το ψυγείο με 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτουμε επάνω την κρέμα του ζαχαρούχο.
Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βράζοντας το γάλα εβαπορέ,ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα και 1 κ.σ. μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα
καραμέλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη