Τα Παστάκια με καρύδα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο , υγιεινό και απολαυστικό γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο. Η βάση καρύδας δένει υπέροχα με το μέλι (ή άλλο γλυκαντικό), δημιουργώντας ένα μίγμα που θυμίζει τα αγαπημένα μας bounty. Η επικάλυψη με πλούσια μαύρη σοκολάτα 70% ολοκληρώνει αυτό το πεντανόστιμο και vegan σνακ. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα και φτιάξτε τα πιο ζουμερά Παστάκια με καρύδα που λιώνουν στο στόμα!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ Ταχίνι καρύδας (ή Κρέμα καρύδας, όπως αναφέρεται)
  • 250 γρ Τριμμένη καρύδα
  • 150 γρ Μέλι (ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου για vegan επιλογή)
  • 2 πλάκες Μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 70% (περίπου 250 γρ συνολικά)
  • 3 κσ Λάδι καρύδας (λιωμένο)

Εκτέλεση

Παρασκευή:

Βάση καρύδας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι καρύδας (ή κρέμα καρύδας) και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Ζύμωμα: Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα στο υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή, ομοιόμορφη ζύμη που να πλάθεται.

Διαμόρφωση: Σε ένα ταψί (ή δίσκο) καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μοιράζουμε το μείγμα καρύδας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή έναν πλάστη, σχηματίζοντας μια ενιαία στρώση με πάχος περίπου 0,5 εκ. (περίπου μισό εκατοστό).

Ψύξη: Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να σφίξει καλά το μείγμα και να μπορεί να κοπεί εύκολα.

Κοπή : Βγάζουμε το μείγμα καρύδας από την κατάψυξη. Σε μια σανίδα κοπής, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε την πλάκα καρύδας σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια, δημιουργώντας τα Παστάκια με καρύδα .

Ετοιμασία Σοκολάτας: Σπάμε τη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια. Τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας. Λιώνουμε το μείγμα σε ένα μπεν μαρί (πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει), ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο, γυαλιστερό γλάσο.

Επικάλυψη και Τελική Ψύξη: Βουτάμε κάθε κομμάτι Παστάκι με καρύδα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Το επιστρέφουμε σε ένα νέο δίσκο καλυμμένο με φρέσκο χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τα γλυκά στο ψυγείο για περίπου μία ώρα να σφίξει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθούν τα παστάκια.

Φύλαξη: Τα Παστάκια με καρύδα φυλάσσονται στο ψυγείο.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Ενεργής Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψύξης (Αρχική): 60 λεπτά (1 ώρα) στην κατάψυξη

Χρόνος Ψύξης (Τελική): 60 λεπτά (1 ώρα) στο ψυγείο

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλαγή Γλυκαντικού: Αν θέλετε τα Παστάκια με καρύδα να είναι αυστηρά vegan , αντικαταστήστε το μέλι με ίση ποσότητα σιροπιού αγαύης ή σιροπιού σφενδάμου .

Σταθερότητα σοκολάτας: Το λάδι καρύδας στο γλάσο σοκολάτας βοηθάει να παραμείνει η σοκολάτα γυαλιστερή και να σπάει ωραία όταν δαγκώνετε το παστάκι. Φροντίστε η σοκολάτα να μην είναι πολύ ζεστή όταν βουτάτε το κρύο μίγμα καρύδας.

Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή λίγες σταγόνες λικέρ καρύδας στο μείγμα καρύδας για ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.

Αποθήκευση: Επειδή το γλυκό δεν έχει ψήσιμο, πρέπει να φυλάσσεται πάντα στο ψυγείο (ή ακόμα και στην κατάψυξη) για να διατηρήσει το σχήμα του και τη σταθερότητά του.

Χρήσιμα Tips Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


 

Σχετικές Συνταγές 

Μπάρες Βρώμης με Φυστικοβούτυρο Χωρίς Ψήσιμο

Κέικ Καρύδας Αφράτο και Εύκολο

Σοκολατένιοι Κορμοί με Μπισκότα