Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια είναι απλά στην παρασκευή τους, γευστικότατα και ιδανικά για ορεκτικό ή για ένα γρήγορο γεύμα. Το συνδυασμός του παστουρμά με το κασέρι και το τυρί είναι θεϊκός, ενώ τα φύλλα κρούστας δίνουν μια ωραία τραγανότητα.

Υλικά:

  • 5 έτοιμα φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα υγρά)
  • 100 γρ. παστουρμά σε μικρά κομματάκια (χωρίς το τσιμένι)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κασέρι, τη φέτα, την ντομάτα, τον παστουρμά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Λαδώστε ένα ταψί.
  4. Έβαλα 1 κ.σ. γέμιση στην κάτω γωνία του φύλλου,τύλιξα τριγωνακι και αλειψα λίγο λάδι εκεί που κλείνει για να κολλήσει. Εγώ τα τηγάνισα φίλοι μου σήμερα όμως γίνονται εξίσου νόστιμα και στο φούρνο!!!.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παστουρμαδοπιτάκια 

Υλικά

100 γρ. παστουρμά
200 γρ.κασέρι
15 ντοματίνια
5 φύλλα κρούστας
1 αυγό
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε φύλλο κατά μήκος σε 3 μέρη.
Αλείφουμε κάθε κομμάτι με λίγο βούτυρο και βάζουμε στη μία άκρη λίγο παστουρμά, λίγο κασέρι και ένα ντοματίνι κομμένο ροδελίτσες.
Τυλίγουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου και το ρολάρουμε.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
Βγάζουμε 15 παστουρμαδοπιτάκια.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μπουτάκια Κοτόπουλο γεμιστά και Ψητές Πατάτες…Απλό, Νόστιμο, και Εντυπωσιακό!
Επόμενο άρθροΥγιεινές μπάρες δημητριακών: Μια γευστική απόλαυση γεμάτη θρεπτικά συστατικά!