Παστουρμαδοπιτάκια 

Αυτά τα τραγανά ρολάκια μπουρέκι γεμιστά με πικάντικο παστουρμά και τυρί είναι μια απόλαυση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η λεπτή και τραγανή ζύμη αγκαλιάζει τέλεια τη ζουμερή γέμιση, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.

Ας δούμε τι κάνει αυτά τα ρολάκια τόσο ξεχωριστά:

  • Η γεύση: Ο συνδυασμός του αλμυρού παστουρμά με το πικάντικο τυρί είναι ασύγκριτος. Η ζύμη μπουρέκι προσθέτει μια νότα τραγανότητας, ενώ τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνουν μια ζεστή και γήινη γεύση.
  • Η υφή: Τα ρολάκια είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά. Η ζύμη μπουρέκι ψήνεται μέχρι να χρυσίσει, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη υφή.

  • Η ευελιξία: Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα ρολάκια ως ορεκτικό, μεζέ ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο. Είναι ιδανικά για πάρτι, μπουφέ ή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Η ευκολία: Η συνταγή για αυτά τα ρολάκια είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή, τα παστουρμαδοπιτάκια σε ρολάκια μπουρέκι είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά

100 γρ. παστουρμά
200 γρ.κασέρι
15 ντοματίνια
5 φύλλα κρούστας
1 αυγό
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε φύλλο κατά μήκος σε 3 μέρη.
Αλείφουμε κάθε κομμάτι με λίγο βούτυρο και βάζουμε στη μία άκρη λίγο παστουρμά, λίγο κασέρι και ένα ντοματίνι κομμένο ροδελίτσες.
Τυλίγουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου και το ρολάρουμε.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
Βγάζουμε 15 παστουρμαδοπιτάκια.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 10 με 15 λεπτά περίπου.

 

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά

παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά

Τα παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά είναι ένα  πιάτο που συνδυάζει την έντονη γεύση του παστουρμά με την τραγανή υφή του τηγανητού φύλλου. Ο παστουρμάς είναι ένα καπνιστό και αλμυρό κρέας που συνήθως κατασκευάζεται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή χοιρινό κρέας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γευστικό ορεκτικό ή σνακ και μπορείτε να το απολαυσετε  τέλεια με μία κρύα Μπύρα.

Υλικά

Τεμάχια: 18
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι σκληρό
500 γρ. αλεύρι μαλακό
50 ml ελαιόλαδο + 50 ml ηλιέλαιο
αλάτι

Για τη γέμιση
18 φέτες παστουρμά, με ή χωρίς το τσιμένι, αναλόγως του γούστου μας
60 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σχοινόπρασο για πασπάλισμα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά με σπιτικό φύλλο, ξεκινάμε με το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 600-700 ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Καθένα το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 60 x 60 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 20 x 20 εκ.
Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνουμε από 1 φέτα παστουρμά και μοιράζουμε το τριμμένο κασέρι και το μείγμα ντομάτας.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας πακετάκια και πατάμε καλά όλες τις ενώσεις για να κλείσουμε μέσα τα υλικά.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο – τόσο που να κολυμπάνε μέσα τα πιτάκια– μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τα πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Η Συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο 

Προηγούμενο άρθροΚαστανάκια Σοκολατένια: Ονειρικό γλυκό για κάθε περίσταση!
Επόμενο άρθροΜπεκρή μεζές κοκκινιστό με ρύζι: Παραδοσιακή συνταγή με πλούσια γεύση