Πασχαλινά Κουλουράκια

Μπράβο για την υπέροχη συνταγή! Τα Πασχαλινά κουλουράκια φαίνονται πεντανόστιμα και αφράτα! Έχω λαχτάρα να τα δοκιμάσω!

Υλικά ζύμης:

240 ml γάλα
2,5 κουτ. ενεργή ξηρή μαγιά
1/2 κγ ζάχαρη
85 γρ μέλι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
60 γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
450 g αλεύρι

Γλάσο βουτύρου μελιού:
60 γρ βούτυρο μαλακό
40 γρ μέλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να είναι χλιαρό.
Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα και αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιουργείτε μια λακκούβα στη μέση. Ρίξτε το διογκωμένο γάλα στο κεντρο.
Χρησιμοποιώντας τους γάντζους ζύμης ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο, το μέλι, το αυγό, τον κρόκο αυγού και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τους γάντζους ζύμης μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το πλάι του μπολ και να γίνει μια μπάλα. Εάν η ζύμη φαίνεται πολύ κολλώδης, προσθέστε σταδιακά περισσότερο αλεύρι κουταλιές της σούπας μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου. 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου. 1 ώρα ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Χτυπάμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-14 ίσα μέρη.
Τυλίξτε την πρώτη μερίδα σε ένα λεπτό κορδόνι (μήκους περίπου 20 εκ.). Κόψτε ένα μικρό μέρος του κορμού και κυλήστε σε μια μπάλα για να δημιουργήσετε μια ουρά. Σχηματίστε την ουσα σας σε “U” και στρίψτε τις άκρες το ένα γύρω από το άλλο.

Τοποθετήστε το κουλουράκι σε ένα ταψί και σχηματίστε τα υπόλοιπα κουλουράκια χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική.
Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου. 30-60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο (ηλεκτρικό: 175°C / αέρα κυκλοφορίας 155°C).
Ψήστε τα ταψιά το ένα μετά το άλλο για περίπου. 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ανοιχτό καφέ.
Όταν ψηθεί ο πρώτος δίσκος, ανακατεύουμε το μέλι και το βούτυρο για το γλάσο. Βγάζουμε τα κουλουρακια από το φούρνο και λείφουμε αμέσως με το βούτυρο μελιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο στα ταψί, πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα και κρυώσουν.
Τα κουλουρακια έχουν υπέροχη γεύση ζεστή έξω από το φούρνο και σερβίρονται με το επιπλέον βούτυρο μελιού.

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστοί Κεφτέδες Λαχανικών γεμάτοι γεύση και θρεπτικά συστατικά!
Επόμενο άρθροΌταν δεν έχω χρόνο! Φτιάχνω αυτό το απίστευτα νόστιμο φαγητό!