Πασχαλινά Κουλούρια Βανίλιας (35-40 Κουλουράκια)

Η συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αρώματα:

  • Το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι το γλυκό άρωμα βανίλιας που πλημμυρίζει τον χώρο, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις από παιδικά Πάσχα.
  • Μια λεπτή νότα βουτύρου αγκαλιάζει το άρωμα βανίλιας, δημιουργώντας μια ζεστή και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Γεύση:

  • Τα κουλουράκια είναι τραγανά εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό τους παραμένουν μαλακά και αφράτα, λιώντας στο στόμα.
  • Η γεύση βανίλιας κυριαρχεί, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση που ισορροπεί τέλεια με το αλμυρό βούτυρο.
  • Κάθε μπουκιά φέρνει στο νου γλυκές οικογενειακές στιγμές και ζεστασιά.

Εμφάνιση:

  • Τα κουλουράκια έχουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, αποτέλεσμα του ψησίματος στο φούρνο.
  • Το σχήμα τους ποικίλλει, από παραδοσιακά σπειράκια μέχρι πιο περίτεχνες δημιουργίες, αντανακλώντας την φαντασία και την δημιουργικότητα του ζαχαροπλάστη.
  • Πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, τα κουλουράκια μοιάζουν με μικρά χιονισμένα βουνά, έτοιμα να προσφέρουν μια γλυκιά απόλαυση.

Συνοψίζοντας:

  • Τα Πασχαλινά Κουλουράκια Βανίλιας είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που συνδυάζει τέλεια γεύση, άρωμα και εμφάνιση.
  • Κάθε μπουκιά φέρνει στο νου γλυκές αναμνήσεις και ζεστασιά, ενώ παράλληλα προσφέρει μια γλυκιά απόλαυση.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα γεμάτο γλυκές στιγμές!

Υλικά

250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ Ζάχαρη άχνη
14 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
1 Αυγό Μεγάλο
3 Βανίλιες
420 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ Μπεικιν παουντερ

1 Αυγό για για επάλειψη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα αρωματικά κουλούρια ρίχνοντας σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ Το βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψει.
Μία πολύ σημαντική προϋπόθεση για να είναι επιτυχημένα τα κουλούρια είναι να επιλέξουμε ένα αρωματικό βούτυρο και το πολύ καλό χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας

Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε τη μικρή ποσότητα από το γάλα που σας δίνω το αυγό και τις βανίλιες με το χτύπημα λιγάκι να ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder τα ζυμώνουμε λιγάκι ίσα-ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πολύ σημαντική πληροφορία δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να μην σφίξει η ζύμη

Πλάθουμε κουλουράκια περνωντας μία μικρή ποσότητα από τη ζύμη 25 με 30 γραμμάρια εάν θέλετε να τα ζυγίσετε και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχέδιο επιθυμείτε εγώ τα φτιάχνω στο κλασικό σχέδιο που είναι πλεξούδα και το τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα Μία πραγματικά πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε όλες και όλοι αυτά τα υπέροχα αρωματικά πασχαλινά κουλούρια

Αφού έχω φτιάξει τα κουλούρια σε ένα μπολ ανακατεύω ένα αυγό και αλείφω τα κουλούρια μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά να αποκτήσουν Ένα χρυσαφένιο χρώμα. Eτοιμα ψημένα τα υπέροχα πασχαλινά κουλούρια με άρωμα βανίλιας τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια Πλευρώτους στα Κάρβουνα…με βαλσάμικο και σκόρδο!
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας με βραστό ρύζι