Πίτα από τριμμένη πατάτα με τυρί και σκόρδο

Οι πατάτες είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και το μαγνήσιο.
Το τυρί παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα.
Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι επίσης καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Συστατικά:

1. Πατάτες – 6 μεσαίου μεγέθους κομμάτια
2. Αυγά – 2 κομμάτια
3. σκόρδο – 2 σκελίδες
4. Μαγιονέζα – 3-4 κουταλιές της σούπας
5. Τυρί – 100 γραμμάρια
6. Αποξηραμένος άνηθος (ή άλλα μυρωδικά ανάλογα με τη γεύση) – 1 κουταλιά της σούπας
7. Αλάτι – ανάλογα με τη γεύση
8. Πιπέρι – ανάλογα με τη γεύση

Προετοιμασία:

1. Τρίψτε το τυρί σε λεπτό τρίφτη. Τρίψτε επίσης το σκόρδο.
2. Συνδυάστε το μισό τριμμένο τυρί με ένα αυγό και τον αποξηραμένο άνηθο. Καλύψτε την πιτα με αυτό το μείγμα για να σχηματιστεί μια κοκκινωπή κρούστα.
3. Ανακατέψτε το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί με το σκόρδο και τη μαγιονέζα. Αυτή είναι η γέμιση για την πιτα.
4. Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη και τις προσθέτετε στην γέμιση. Αλατοπιπερώνετε για να δοκιμάσετε.
5. Τοποθετήστε την πιτα σε ένα ταψί 26 εκατοστών.
6. Αλλειψτε απο πάνω με το μείγμα αυγού-τυριού-ανηθού.
7. Βάλτε την πιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κοκκινωπή κρούστα.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτοπιτάκια ή αλλιώς Σάμσα

Κοτοπιτάκια ή αλλιώς Σάμσα

Αποθηκεύστε τη συνταγή

Συστατικά:

Νερό (κρύο) – 1 ποτήρι.
Αλεύρι – 400 g
Βούτυρο – 100 g
Αλάτι (στη γέμιση) – για γεύση
Στήθος κοτόπουλου – 200 g
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Αυγό (για λίπανση) – 1 τεμ.
σουσάμι – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.

Μαγείρεμα:

1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά. Όλα τα προϊόντα ζύμης πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.
2. Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου με ένα μαχαίρι.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η γέμιση είναι έτοιμη.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε κρύο νερό. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
5. Το στέλνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλίγοντας το με μεμβράνη.

6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε ένα λεπτό φύλλο.
7. Λιπάνετε τον πρώτο φύλλο με λιωμένο βούτυρο, είναι πολύ βολικό να το κάνετε αυτό με μια μαγειρική βούρτσα. Απλώστε απο πάνω μια δεύτερη στρώση ζύμης και αλείψτε ξανά με βουτυρο.


8. Επαναλάβετε λοιπόν το ιδιο και με τα υπολοιπα φύλλα.
9. Τυλίξτε το στρώμα που προκύπτει σε ένα σφιχτό ρολό και κόψτε το σε κομμάτια πλάτους 3–4 cm.


10. Ανοίγουμε κάθε μικρό ρολό σε λεπτό φύλλο, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο.

11. Κλειστε την ζύμη για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο (όπως βλέπετε στην φωτό).


12. Αναποδογυρίζουμε τα τρίγωνα με το σημείο συγκόλλησης προς τα κάτω, τα βάζουμε σε ταψί. Αλλειφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
13. Ψήνετε τη σάμσα στο φούρνο στους 200 ºC για 40 λεπτά.
14. Έτοιμη η Σάμσα! Το σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Лучшие рецепты

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέϊκ μελιού
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Αμυγδάλου με κανέλα και τζίντζερ