Αυτό το πιάτο με πατάτες γιαχνί και λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, vegan και όσους νηστεύουν, αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους λάτρεις του κρέατος. Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, χάρη στα φρέσκα λαχανικά και τα μυρωδικά, ενώ οι πατάτες είναι μαλακές και απολαυστικές.

Υλικά:

4 με 5 μέτριες πατάτες
2 καρότα ψιλοκομενο (προαιρετικά)
2 πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
λίγο λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
4 με 5 κόκκους μπαχάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά, και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το ντοματάκι κονκασέ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και την κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 40-50 λεπτά).

Προσοχή: Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του, όχι με νερό. Ρίχνουμε λοιπόν τόσο νερό ώστε να σκεπάζει μόνο το μισό φαγητό. Αν προς το τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν ακόμα υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν.

Προτείνουμε:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, μανιτάρια ή σελινόριζα.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο κρασί στο φαγητό.

Καλή όρεξη!

Η Φωτό είναι της κας Souana Souana