Πατάτες γιαχνί με λαχανικά

Πεντανόστιμο και χορταστικό!

Αυτό το πιάτο με πατάτες γιαχνί και λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, vegan και όσους νηστεύουν, αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους λάτρεις του κρέατος. Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, χάρη στα φρέσκα λαχανικά και τα μυρωδικά, ενώ οι πατάτες είναι μαλακές και απολαυστικές.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Η συνταγή περιέχει μια ποικιλία από λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.
  • Χορταστική: Η προσθήκη πατάτων και όσπριων (αν θέλετε) κάνει το πιάτο χορταστικό και θρεπτικό.

  • Εύκολη στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμη και για αρχάριους μάγειρες.
  • Προσιτή: Τα υλικά που απαιτούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.
  • Πολύμορφη: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνολικά, αυτή η συνταγή για πατάτες γιαχνί με λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό, χορταστικό και οικονομικό γεύμα.

Υλικά:

4 με 5 μέτριες πατάτες
2 καρότα ψιλοκομενο (προαιρετικά)
2 πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
λίγο λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
4 με 5 κόκκους μπαχάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά, και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το ντοματάκι κονκασέ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και την κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 40-50 λεπτά).

Προσοχή: Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του, όχι με νερό. Ρίχνουμε λοιπόν τόσο νερό ώστε να σκεπάζει μόνο το μισό φαγητό. Αν προς το τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν ακόμα υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν.

Προτείνουμε:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, μανιτάρια ή σελινόριζα.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο κρασί στο φαγητό.

Καλή όρεξη!

Η Φωτό είναι της κας Souana Souana

 

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ τρουφάτο σε 10 μόνο λεπτά: Γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Ρολάκια Κανέλας: Η τέλεια συνταγή για κάθε περίσταση