Σπιτικό Γιαούρτι

Kρεμώδες γιαούρτι, παχύρρευστο και με καλή υφή, νόστιμο και οικονομικό, φτιαγμένο από γάλα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πιο υγιεινό γαλακτοκομικό προϊόν για τον οργανισμό μας είναι το γιαούρτι λόγω των ενζύμων που έχει, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς να φτιάξετε αυτό το καταπληκτικό κρεμώδες γιαούρτι σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας.

Γιατί Σπιτικό Γιαούρτι

Πιο υγιεινό: Ξεχάστε τα τεχνητά πρόσθετα και τα συντηρητικά. Το σπιτικό γιαούρτι φτιάχνεται με αγνά υλικά, προσφέροντας σας μια πιο θρεπτική επιλογή.

Πιο νόστιμο: Η πλούσια γεύση και η κρεμώδης υφή του σπιτικού γιαουρτιού αγγίζουν άλλο επίπεδο απόλαυσης. Κάθε κουταλιά είναι μια γαστριμαργική εμπειρία!

Πιο οικονομικό: Φτιάχνοντας γιαούρτι στο σπίτι, εξοικονομείτε χρήματα και gleichzeitig μειώνετε τα πλαστικά απόβλητα.

Πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε: Η παρασκευή σπιτικού γιαουρτιού είναι μια απλή διαδικασία που δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ή εξοπλισμό.

Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας: Αφήστε το σπιτικό γιαούρτι να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σας και να σας χαρίσει υγεία και απόλαυση!

Τα συστατικά για τη συνταγή μας είναι:

2 λίτρα γάλα (3,5 % λιπαρά)
2 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλιά corn flour

Εκτέλεση

Θα προσθέσουμε περίπου 200 με 300 mL γάλα στο corn flour και θα το ανακατέψουμε πολύ καλά
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, θα προσθέσουμε τα δύο λίτρα γάλα και σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε το γάλα με το κορν φλαουρ. Βραζουμε σε μετρια προς υψηλη φωτιά 7-10 λεπτά ανακατευοντας συνεχως μεχρι να βρασει ελαφρως και τώρα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατευοντας
Τωρα θα σβήσουμε τη φωτιά και θα το αφήσουμε να κρυώσει μέχρι να μπορέσουμε να βουτήξουμε το δάχτυλό μας μέσα
και δεν καούμε

Στο μεταξύ θα ζεστανω τον φούρνο μου για περίπου 15 λεπτά στους 100 βαθμούς
Τωρα θα κάνω το τεστ με το δαχτυλο μετραω μεχρι το 8 και τοτε το δαχτυλο θα πρεπει να καιγεται λιγο, οπότε είναι στη σωστή θερμοκρασία
Τωρα θα πάρουμε λίγο γάλα και θα το ανακατέψουμε με το γιαουρτι και το αδειασουμε μεσα στην κατσαρόλα και θα ανακατέψουμε με το κουτάλι. θα καλύψουμε με το καπακι την κατσαρολα και θα τυλιξουμε με μια καθαρή πετσέτα μεγάλη για να φροντίσουμε να μείνει ζεστό εγώ τύλιξα με δύο πετσέτες και μετά θα το βάλω στο ζεστό μου φούρνο που έσβησα και το αφήνω μεχρι το επομενο πρωι ειναι 12 ωρες 7:30. Το πρωι θα έχουμε ένα απιστευτο γιαουρτι

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροΗ τυρόπιτα με πιπεριές και φέτα αγγίζει όλες τις αισθήσεις
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση