Πιπερόπιτα

Γεύση: Η πίτα συνδυάζει υπέροχα γευστικά στοιχεία. Η γλυκιά γεύση των πιπεριών ισορροπεί τέλεια με την αλμυρή γεύση του ανθότυρου και του γκούντα, ενώ τα κρεμμύδια προσθέτουν μια πινελιά πικάντικης γεύσης.

Υφή: Η πίτα έχει τραγανή κρούστα και μαλακό, αφράτο εσωτερικό. Το ανθότυρο και το γκούντα λιώνουν στο ψήσιμο, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή.

Εμφάνιση: Η πίτα έχει χρυσαφένιο χρώμα και είναι ορεκτική. Τα ψητά πιπέρια δίνουν στην πίτα μια ωραία, πολύχρωμη εμφάνιση.

Συνολικά: Η πιπερόπιτα με κρεμμύδια, ανθότυρο και γκούντα είναι μια νόστιμη και χορταστική πίτα που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως πρωινό.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην πίτα, όπως μανιτάρια, ελιές ή ντομάτα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα με ρίγανη ή άλλα μυρωδικά.

Σίγουρα θα σας αρέσει!

Υλικά

Για το φύλλο

800γρ.αλευρι γ.ο.χ
300γρ.νερο χλιαρό
Λίγο αλάτι
1,5 σφηνάκι λάδι +1κ.σ ξύδι

Για την γέμιση:
12 πιπεριές διάφορα χρώματα
400γρ ανθότυρο+100γρ.γκουντα
2 αυγά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
Αλάτι ,
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά,
1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο
Ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας , βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι ρίχνουμε το νερό και μετά το λάδι με το ξύδι ζυμώνουμε να γίνει λείο ζυμάρι,και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.κοβουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες τις βάζουμε μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και τα βάζουμε στο Γκρίλ για 12′ να μαραθούν . Μόλις βγουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στην λεκάνη βάζουμε τα τυριά,τα αυγά,το αλάτι, και την πάπρικα και το σκόρδο σκόνη ανακατεύουμε καλά.Ανοιγουμε 2 φύλλα ένα πάνω ένα κάτω σε λαδωμένο ταψί 1 φύλλο την γέμιση λαδακι γύρω από το φύλλο από πάνω 2 φύλλο λαδωνουμε, χαράζουμε ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 αέρα για 45-50′

Πιπερόπιτα

καλή σας επιτυχία

H Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιπερόπιτα με σφολιάτα

Πιπερόπιτα με σφολιάτα

Υλικά

• 1 φύλλο σφολιάτας
• 200 γραμ. γκούντα, τριμμένη
• 150 γραμ. ρεγκάτο, τριμμένο
• 50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
• 150 γραμ. κασέρι, τριμμένο
• 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
• 2 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος, ή 200 ml
• 2 αυγά • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωταρω κρεμμύδι και πιπεριές διάφορες….σε ένα μπολ βάζω τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω ελαφρά…ρίχνω μέσα ότι τυριά είχα(εγώ δεν τα είχα όλα)ρεγγατο,μιξ τυριών,λίγο μυζήθρα,έριξα και παριζα σε λεπτές φέτες,βάζω το μείγμα μέσα στα τυριά…
Σε ένα πιρεξ βάζω το πρώτο φύλλο,ρίχνω μέσα το μείγμα και από πάνω το άλλο φύλλο…βάζω λάδι,το τρυπάω λίγο το φύλλο και ρίχνω το σουσάμι…στον φούρνο για 40 λεπτά…και έτοιμο….

Καλή απολαυσηηηηηηηηηη 💕💕

ΠΗΓΗ: Dhmhtra Karanikolh

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια Πάστα Σαβουαγιάρ: Εύκολη, Γρήγορη, Ακαταμάχητη!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα: Νόστιμο και εύκολο φαγητό για κάθε μέρα