Η πιο γρήγορη πιτα με γιαούρτι και φέτα

Γεύση: Η πίτα με γιαούρτι και φέτα έχει μια πλούσια και γευστική γέμιση, με την αλμυρή φέτα να συνδυάζεται τέλεια με την δροσερή και ελαφριά γεύση του γιαουρτιού. Η ζύμη είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό, προσθέτοντας μια ωραία υφή στο σύνολο.

Υφή: Η υφή της πίτας είναι πολύ ευχάριστη, με την ζύμη να αγκαλιάζει απαλά την γέμιση. Η πίτα δεν είναι ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακιά, και κόβεται εύκολα σε κομμάτια.

Εμφάνιση: Η πίτα έχει μια χρυσαφένια όψη, που την κάνει πολύ ελκυστική. Η γέμιση είναι ομοιόμορφα απλωμένη και η πίτα είναι καλοψημένη, χωρίς να είναι καμένη.

Γενικά: Η πίτα με γιαούρτι και φέτα είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή επιλογή. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα ελαφρύ δείπνο. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, και συνοδεύεται τέλεια με μια δροσερή σαλάτα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, ή πράσο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη για πίτες, ή να φτιάξετε την δική σας ζύμη με αλεύρι, νερό, λάδι, και αλάτι.
  • Μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψί ή σε τσέρκι.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα με σουσάμι πριν την ψήσετε.

🍽️ Υλικά🍴

420 γρ αλεύρι σίτου
200 γρ Τυρί φετα
250 ml γιαούρτι
60 Ηλιέλαιο 🌻
3 αυγά 🥚
1/2 κγ Μαγειρική σόδα
Μπέικιν πάουντερ 30 γρ
30 ml Βούτυρο 🧈

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά 1 τσιμπιά αλάτι τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
Στην συνέχεια τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μεχρι ν ασπρίσει το μείγμα
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο αναμειμεγμενο με το ηλιέλαιο και ριχνουμε και το τυρί φέτα κομμένο σε μικρά κυβάκια
τα οποία τα πατάμε λίγο να λιώσουνε
Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλαβα μέχρι να πάρουμε μία πηχτή ζύμη
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι περίπου 22-24 εκατοστών ισιώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί και από κάτω

Συνοψίζοντας: Η πίτα με γιαούρτι και φέτα είναι μια νόστιμη, εύκολη, και οικονομική επιλογή για ένα γεύμα ή ένα σνακ. Σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές Gatimet e Shqiperise se mesme

 

Προηγούμενο άρθροΑμαρτία στο ταψί: Κανταΐφι που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΡεβανί τύπου Βεροίας.