Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Μια απλή συνταγή για μια αφράτη και νόστιμη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι, η οποία μπορεί να καταναλωθεί για πρωινό ή ως συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.(240 γρ.)
2 φρέσκα αυγά
400 γρ. φέτα
1 φλυτζάνι λάδι(160 γρ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
Νερό
1 κ.σ.baking pawder
Σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι,τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking pawder
σιγά σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά.
Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί(κουζίνας)το μείγμα,φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου,στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

H Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30-23 εκ.
2 κεσεδάκια γιαούρτι (2 Χ 200 γρ.)
5 αυγά μεγάλα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πηρούνι
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30 γρ. καλαμποκάλευρο 
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) ή πάπρικα
Για το ταψί
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
5-6 κ.σ. bake rolls με ντομάτα και ελιά ψιλοθρυμματισμένα  (σαν φρυγανιά)
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψί και το πασπαλίζουμε με τα ψιλοθρυμματισμένα bake rolls.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα για να μην λιώσει εντελώς το τυρί.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη φαρίνα και το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα που το αδειάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα μας και να αποκτήσει μια χρυσόξανθη κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν να σερβίρουμε!
Tante Kiki
Προηγούμενο άρθροΓεμιστά ψωμάκια σάντουιτς…… μαλακά ακόμα και την επόμενη μέρα.
Επόμενο άρθροΠουτίγκα Σπέσιαλ