Πίτες Σκόρδου

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι
1 αυγό
400 γρ γιαούρτι
2 κ.σ. αλάτι
1 κουτ ζάχαρη
20 γρ μαγιά για ψωμί
1/4 κ.γ. σόδα
3 κσ λάδι
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο

Παρασκευή:

Από το αλεύρι, το αυγό, το γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα

ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε σε ελαφρά ζεστό φούρνο για περίπου 16 λεπτά να φουσκώσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε επίσης μαγια για ψωμί για την λειτουργία ζύμωσης.
Χωρίζουμε την φουσκωμένη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ.,

τα οποία απλώνονται με λαδωμένα χέρια μέχρι να γίνουν επίπεδη με πάχος περίπου 1 cm.


Τοποθετούμε κάθε πίτα στη σχάρα ή στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.


Ενώ είναι ζεστές, πίτες αλείφονται με λιωμένο βούτυρο στο οποίο προσθέτουμε πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου και αλάτι.

 

Καλη Επιτυχία