Αυτό το Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα είναι ένα φανταστικό γλυκό χωρίς φούρνο, χωρίς συμπυκνωμένο γάλα, χωρίς ζελατίνη! Θα σας μαγέψει η γεύση του! Πρόκειται για ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που συνδυάζει μια τραγανή βάση από μπισκότο και φιστίκι, μια βελούδινη κρέμα τυριού και σαντιγί, με την προσθήκη φρέσκιας μπανάνας. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό, κρεμώδες και γεμάτο γεύση. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη μπανάνα και τη σοκολάτα, χωρίς να χρειάζεται να ανάψουν τον φούρνο. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη Βάση:
- 200 γρ. Μπισκότα (π.χ. πτι-μπερ ή τύπου digestive)
- 100 γρ. Φιστίκια (καβουρδισμένα και αλεσμένα)
- 100 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
- 1 πρέζα Αλάτι
Για την Κρέμα και τη Γέμιση:
- 300 ml Κρέμα γάλακτος (33-36% λιπαρά – Χωρίζεται σε 200 ml + 100 ml)
- 300 γρ. Τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Μπανάνα (κομμένη ροδέλες)
Για το Γλάσο:
- 150 γρ. Σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος)
- 100 ml Κρέμα γάλακτος (από τα 300 ml)
- Λευκή σοκολάτα (τριμμένη για διακόσμηση)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Για τη Βάση: Βάζουμε τα φιστίκια στο τηγάνι, τ’ αλατίζουμε με την πρέζα αλάτι και τα καβουρντίζουμε για περίπου 3 λεπτά. Τα αλέθουμε στο μούλτι. Αλέθουμε και τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα μπισκότα και τα φιστίκια μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τη φόρμα (τσέρκι) 18 εκ., την καλύπτουμε με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου. Με ένα κουτάλι πιέζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα και στον πάτο το μείγμα. Πιέζουμε πολύ καλά ώστε να σχηματιστεί μια συμπαγής βάση. Βάζουμε στο ψυγείο.
Για την Κρέμα: Χτυπάμε τα 200 ml από την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να κρατάει το σχήμα της.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι ν’ ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ομοιογενή, βελούδινη κρέμα.
Για το Συναρμολόγημα (Βήμα 1): Ρίχνουμε περίπου το 1/3 του μείγματος της κρέμας στη φόρμα, πάνω από τη βάση. Βάζουμε από πάνω την μπανάνα κομμένη ροδέλες. Καλύπτουμε ομοιόμορφα με λίγη ακόμα κρέμα (άλλο 1/3) για να σκεπαστεί η μπανάνα.
Για το Γλάσο Σοκολάτας: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τα 100 ml από την κρέμα γάλακτος (τα υπόλοιπα) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο γλάσο (ganache).
Για το Συναρμολόγημα (Βήμα 2): Ρίχνουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα από το γλάσο και απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί (το τελευταίο 1/3). Τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.
Διακοσμούμε με τη λευκή σοκολάτα τριμμένη. Αφήνουμε το Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει η βάση και η κρέμα.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χτυπήσετε. Έτσι, θα αφρατέψει πιο εύκολα και θα ενσωματωθεί καλύτερα με τη σαντιγί.
Για πιο έντονη γεύση φιστικιού στη βάση, καβουρδίστε τα φιστίκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσουν έντονα, αλλά προσέξτε να μην καούν. Το αλάτι βοηθά να αναδειχθεί η γεύση της σοκολάτας και του ξηρού καρπού.
Αν θέλετε πιο σταθερή βάση, ψήστε τη βάση για 10 λεπτά στους 170°C, αν και το Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα είναι σχεδιασμένο για να είναι χωρίς ψήσιμο. Δείτε κι άλλες συνταγές γλυκών με μπανάνα.
Tags: γλυκό ψυγείου, σοκολάτα, μπανάνα, τυρί κρέμα, χωρίς ψήσιμο, φιστίκια
Alt Text 1: Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα, με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.
Alt Text 2: Δροσερό Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα, έτοιμο για σερβίρισμα.
Alt Text 3: Εύκολη συνταγή για Σοκολατογλυκό με Κρέμα και Μπανάνα χωρίς φούρνο.
Σχετικές Συνταγές
Γλυκό με Μπανάνες και Καραμέλα (Banoffee)
Καλή επιτυχία!!!!!








