Σουβλάκια κοτόπουλου με μανιτάρι – ντομάτα – πιπεριά

Δείτε Επίσης: Ψητό Κοτόπουλο με πατάτες…η σάλτσα κάνει την διαφορά | Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

Αυτά τα σουβλάκια είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για γεύμα ή δείπνο, γεμάτη με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, πλούσια μανιτάρια, ζουμερές ντομάτες και τραγανές πιπεριές.

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Ο συνδυασμός των υλικών είναι εξαιρετικός, με το κοτόπουλο να δέχεται τα αρώματα από τα λαχανικά και να δημιουργείται μια γευστική ισορροπία.
  • Υγιεινή: Τα σουβλάκια αυτά είναι μια υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχουν άπαχη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο και φυτικές ίνες από τα λαχανικά.
  • Ευκολία: Η προετοιμασία τους είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα γεύμα που δεν θέλετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Συμβουλές:

  • Για να γίνουν τα σουβλάκια σας ακόμα πιο ζουμερά, μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για μερικές ώρες πριν τα ψήσετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα σουβλάκια σας στη σχάρα, στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια σας με τζατζίκι, πίτα και ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Συνολικά, τα σουβλάκια κοτόπουλου με μανιτάρι – ντομάτα – πιπεριά είναι μια νόστιμη, υγιεινή και εύκολη επιλογή για γεύμα ή δείπνο.

Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικά 

750 γραμμάρια κρέατος κοτόπουλου στήθος
125 γραμμάρια απλό γιαούρτι (έχω χρησιμοποιήσει ένα απλό ελληνικό γιαούρτι)
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά ή πικάντικη πάπρικα (Πάπρικα)
½ Κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο (προαιρετικό)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (Μπορεί να είναι άλλο)
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες
12 μανιτάρια πορτομπελο που δεν είναι πολύ μεγάλα (μανιτάρια)

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κομματάκια μπουκιάς και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το σκόρδο, μαιντανό,πάπρικα, κουρκουμά, γιαούρτι,αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.


Ρίχνουμε και το κύμινο εάν σας αρέσει. Απλώνουμε μέσα στην σάλτσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο.


Σκεπάζουμε το μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Οσο μαρινάρετε το κρέας καθαρίζουμε τις πιπεριές απο τα σπόρια και τις κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε 12 κομμάτια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια χαρτοπετσέτα από έξω.
Παίρνουμε 6 καλαμάκια και σε κάθε καλαμάκι βάζουμε μανιτάρι – κοτόπουλο – ντομάτα – κοτόπουλο – πιπεριά κοτόπουλο – ντομάτα – κοτόπουλο – πιπεριά – κοτόπουλο – μανίταρι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα άλλα 5 καλαμάκια. (εγω δεν εβαλα ντοματα)
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε τα σουβλάκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.


Σε Προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε 30 – 35 λεπτά. Στην μέση του χρόνου τα γυρνάμε.

Δείτε Επίσης: Ψητό Κοτόπουλο με πατάτες…η σάλτσα κάνει την διαφορά | Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί
Επόμενο άρθροΈνα καταπληκτικό γλυκό!! Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού