Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

ΥΛΙΚΑ :

Για το κεμπάπ
500 γρ. κιμά ανάμικτο της αρεσκείας σας
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
πάπρικα γλυκιά

Για τις πατάτες
3 πατάτες
λάδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
θυμάρι
κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κάψει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια ρίχνετε και το σκόρδο.
Στο τέλος βάζετε τον ντοματοπελτέ, ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένετε 1 – 2 λεπτά να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι και τα υλικά από το τηγάνι. Ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε το ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε όχι σε πολύ μεγάλα κομμάτια σε ένα μπολ.
Προσθέστε λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και ανακατέψτε.
Βάλτε τις κομμένες πατάτες σε ξυλάκια για σουβλάκια και στη συνέχεια σε ένα ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 10 – 15 λεπτά.
Ενώ ψήνετε τις πατάτες, πάρτε μικρές ποσότητες του κιμά, περίπου 3 κουταλιές της σούπας, πλάστε τον με τα χέρια σας κα διαμορφώστε όπως ένα λουκάνικο.
Περάστε το στο ξυλάκι για σουβλάκι κατά μήκος και πιέστε το με τα δάχτυλά σας να το διαμορφώσετε.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να πάρετε 6 κεμπάπ.
Μετά τα 15 λεπτά περίπου, βγάλτε τις πατάτες έξω από το φούρνο και τοποθετήστε και τα σουβλάκια κεμπάπ.
Τοποθετήστε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήστε, γυρίζοντας μερικές φορές, τα σουβλάκια.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με σταφίδες
Επόμενο άρθροΟ Τσαλακωμένος Μπακλαβάς