Κρούστα τραγανή, εσωτερικό αφράτο… αυτό το ψωμί με ενθουσίασε γιατί είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν, και τα σαββατοκύριακα το πρωί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού.
Υλικά:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250°C και βάλτε ένα αντικολλητικό σκεύος μέσα για να ζεσταθεί.
Δεν χρειάζεται να ζυμώσετε ξανά τη ζύμη. Απλά δώστε της το σχήμα που θέλετε, ανάλογα με το σκεύος σας.
Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάλτε το ψωμί από τον φούρνο και τυλίξτε το σε μια καθαρή πετσέτα για να μαλακώσει λίγο.
Σερβίρισμα:
Αυτό το ζεστό ψωμί είναι τέλειο με διάφορα αλείμματα, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και με φαγητό.
Συμβουλές:
Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.
Για πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να ψεκάσετε το ψωμί με λίγο νερό πριν το βάλετε στο φούρνο.
Καλή απόλαυση!