Γευστικό κέικ Μηλόπιτας

Φόρμα με διάμετρο 24-26 cm:

Υλικά

210 g ζάχαρης
115 g μαλακό βούτυρο
φλούδα μισού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
175 γρ. Τυρί κρέμας
2 αυγα
185 γρ. Αλεύρι επιπλέον
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι
3 μεσαίου μεγέθους, κίτρινα μήλα
25 g ζάχαρης
1 κουτ κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη βανίλια και το τυρί κρέμας και ανακατέψτε με ένα μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε αυγό.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά – αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και κοσκινίστε τα. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κανέλα με 25 ζάχαρη.

Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Πασπαλίζουμε με μισή κανέλα με ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε τα στη ζύμη.
Καλύψτε το ταψί με αφαιρούμενο δακτύλιο με χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε τη ζύμη, ισώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα με ζάχαρη.
Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα και 15 λεπτά, έως ότου μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο βγει στεγνή.
Αφήστε να κρυ’ωσει εντελώς και σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτού (εάν θέλετε).

Απολαμβάνω!

Ευχαριστούμε το http://www.vkusnoteka.bg/

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας (Νέγρο Κεικ)
Επόμενο άρθροΗ Πίτα του Βοσκού…όταν δεν έχετε χρόνο για μουσακά