Το Ραβανί Δαμασκού, ένα σιροπιαστό γλυκό με πλούσια ιστορία και ασύγκριτη γεύση, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια γαστριμαργική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε. Ας δούμε τι κάνει αυτό το γλυκό τόσο ξεχωριστό:
Υλικά
4 φλιτζάνια ζάχαρη παρά ένα δάχτυλο
3,5 φλιτζάνια νερό
1 φέτα λεμόνι
μισό κιλό γιαούρτι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
350 γρ σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 μπολ χοντροαλεσμένα καρύδια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό ,την φέτα του λεμονιού και ανακατεύουμε συχνά.
Μόλις το σιρόπι αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το γιαούρτι σ ένα μπολ προσθέτουμε τα 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σ ένα βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μισό απο το μείγμα μας και τα μισά καρύδια απ το μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και τα υπόλοιπα καρύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι με μια κουτάλα μέχρι να τελειώσει.
Όταν κρυώσει το γλυκό μας και απορροφήσει το σιρόπι το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Και τώρα το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Subscribe to recipe’s youtube channel here