Ραβανί νηστίσιμο( Αλάδωτο)
Απολαυστικό νηστίσιμο ραβανί αλλαδωτο!
- Η υφή του ήταν αφράτη και μαλακιά, με τέλειο σιρόπιασμα που έλιωνε στο στόμα.
- Η γεύση του ήταν πλούσια και γεμάτη, με ωραία ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.
- Το άρωμα του πορτοκαλιού έδινε μια φρέσκια και δροσερή νότα στο ραβανί.
- Ήταν ένα ελαφρύ και υγιεινό γλυκό, ιδανικό για όσους νηστεύουν ή προσέχουν τη διατροφή τους.
- Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω και θα το συστήσω ανεπιφύλακτα σε όλους!
Το νηστίσιμο ραβανί αλλαδωτο είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!
Υλικά
1/2 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
Τριμμένο καρύδι για στόλισμα
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
2 1/2 ποτ νερό
1 φλούδα λεμονιού
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα Μπολ βάζουμε τα σιμιγδάλια ζάχαρη τις βανίλιες και το μπέικιν.
Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα στη πορτοκαλάδα και το ρίχνουμε στο μείγμα βάζουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μερικά λεπτά.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Μετα ανακατεύουμε πάλι λίγο να αφρατέψει και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις αρζίζουν να βραζουν τα αφήνουμε για 5 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια
Καλή Απόλαυση