Διαφήμιση

Ραβανί

Το ραβανί, ένα σιροπιαστό γλυκό με ρίζες στην Ανατολή, αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Η αφράτη υφή του σιμιγδαλιού, η βελούδινη γεύση του σιροπιού και η ευωδιά από το ξύσμα πορτοκαλιού συνθέτουν ένα γλυκό όνειρο γεμάτο νοστιμιά.

Ιστορία και παράδοση:

Η ιστορία του ραβανιού χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τις ρίζες του να εντοπίζονται στην Περσία. Στην Ελλάδα, το ραβανί έφτασε με την Οθωμανική αυτοκρατορία και υιοθετήθηκε με αγάπη,

Συνοψίζοντας:

Διαφήμιση

Το ραβανί, με την αξεπέραστη γεύση και την πλούσια ιστορία, αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό γεμάτο απόλαυση και παράδοση.

Είτε το προτιμάτε κλασικό, είτε με μια πιο ιδιαίτερη twist, το ραβανί σίγουρα θα σας γλυκάνει και θα σας ταξιδέψει σε γευστικές περιπέτειες!

Υλικά

Διαφήμιση




2 ποτήρια του νερού αλεύρι
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
4 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
αμύγδαλα ξασπρισμένα!!

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Πρώτα ξασπρίζουμε τα αμύγδαλα!! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να διαλυθεί καλά το αλεύρι!! Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το γλυκό να ξεκολλάει από τα τειχώματα της κατσαρόλας και να μαζεύεται στην κουτάλα!!

Λαδώνουμε με σπορέλαιο το ταψί μας εγώ το έβαλα σε 36 νούμερο χαράζουμε βάζουμε σε κάθε κομμάτι τρία αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς περίπου μια ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από την πάνω μεριά!! Προς το τέλος του ψησίματος γυρίζουμε και ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση!!

ραβανί
smart

Να έχουμε όλοι μια όμορφη μέρα!! 🌺🌺🌺

H Υπέροχη συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Ραβανί με γιαούρτι

Υλικά

Διαφήμιση

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
Ενάμισι φλιτζάνι γιαούρτι
Ξύσμα ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμός μισού λεμονιού
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι νερό + 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για το Σιρόπι:
Τρία και μισά φλιτζάνια ζάχαρη
Τρία και μισά φλιτζάνια νερό
Πάνω από:
Φιστίκια καρύδας, σε σκόνη

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε γιαούρτι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, κοσκινισμένο αλεύρι, σιμιγδάλι, λιωμένη μαργαρίνη και μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ομαλή σύσταση. Από την άλλη πλευρά, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού με ένα μίξερ και ανακατέψτε τα στο μείγμα με σιμιγδάλι. Ρίξτε σε ένα μέσο λιπαρό δίσκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών για 40-45 λεπτά. Βράστε την ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι. Βγάζετε τη κατσαρολα από τη φωτιά 3-4 λεπτά αφού βράσει. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρύδα και φιστίκια σε σκόνη και σερβίρουμε.

Καλη Απόλαυση

Σιροπιαστό Κέικ Γιαουρτιού

ΠΗΓΗ: https://www.sabah.com.tr/

Διαφήμιση


Διαφήμιση