Red Velvet Μελομακάρονα
Υλικά
Μισή κούπα ηλιέλαιο 125ml
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι 60ml
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη 50 γρ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 βανίλια
μισό μπουκαλάκι υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
μία πρέζα αλάτι
125 γρ. κουβερτούρα λευκή
καρύδια για το πασπάλισμα
Σιρόπι
125 ml νερό
100 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη 170 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα ,το γαρύφαλο, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη με μία σπάτουλα, δεν τη ζυμώνουμε. Η ζύμη βγαίνει μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρό μέγεθος και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε αντικολλητικό χαρτί. Μ ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Βάζουμε τη ζάχαρη ,το νερό και το μέλι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα βάζοντας τα ένα ένα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετούμε σ ένα ταψί.
Τα περιχύνουμε με το σιρόπι που θα περισσέψει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν όλο το σιρόπι. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στολίζουμε τα μελομακάρονα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Βγαίνουν περίπου 15-20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Αν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε τα υλικά.
Καλή επιτυχία!!!
Η Εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη