Red Velvet

Συστατικά

Για το κέικ
2½ φλιτζάνια (310g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας (16g) σκόνη κακάου
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ φλιτζάνια (300g) ζάχαρη
1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα, θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι  (200g) φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι (115g) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κουταλιές της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη κρέμα:
1¼ φλιτζάνια (300ml) κρέμα γάλακτος, κρύα
2 φλιτζάνια (450g) τυρί κρέμα,(μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλιτζάνια (190g) ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. 

Σ ένα μπολ  κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα και το αλάτι.Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε το ξύδι το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας και ανακατεύουμε κάθε φορά.Ρίχνουμε την βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μας. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 φόρμες 20 εκ. βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας για περισσότερη ευκολία.
Ψήνετε τα 2 κέικ ξεχωριστά στους 175 βαθμους για 35 με 40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το πρώτο  το βγάζετε από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.Κάνετε το ίδιο και με το άλλο.
Σ ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι ν αφρατέψουν.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί σφιχτή.Την προσθέτετε λίγη λίγη στο μείγμα του τυριού και ανακατεύεται με μια μαρίζ.
Εχουμε ενώσει την κρέμα μας..  πάμε τώρα να συναρμολογήσουμε το κέικ μας.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κέικ μας μια ευθεία και απο τα 2 κέικ.Θα τα χρειαστούμε για το στόλισμα.
Παίρνουμε το μείγμα της κρέμας μας και βάζουμε πάνω στο κέικ μας.Φροντίζουμε να βάλουμε ένα παχύ στρώμα.
Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ μας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μας κρέμα όλο μας το κέικ και από πάνω και γύρω γύρω.
Στρώνουμε την κρέμα μας ομοιόμορφα με μια μαρίζ.
Στα πάνω μέρη που κόψαμε από τα κεικ μας βάζουμε τα κουπ πατ (καρδιές)που κάνουμε τα κουλουράκια μας και βγάζουμε 6-7 καρδιές.
Αυτό που μένει το θρυμματίζουμε και το βάζουμε γύρω γύρω να στολίσουμε το κέικ μας.Τις καρδούλες θα τις τοποθετήσουμε στο πάνω μέρος του κέικ.
Το κέικ μας είναι έτοιμο!!!
Κόψτε και απολαύστε το!!!
Η γεύση του θα σας ξετρελάνει!!

red velvet

Καλή Επυτιχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλη

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι με μία απίστευτη σάλτσα
Επόμενο άρθροΚολοκυθόψωμο με λάδι