Κέικ με ξηρούς καρπούς

Ένα κέικ με ξηρούς καρπούς είναι μια υπέροχη επιλογή! Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, στη ζύμη του κέικ ή ακόμη και να τους προσθέσετε στην επικάλυψη. Αυτό θα προσθέσει μια υπέροχη υφή και γεύση στο κέικ σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ένα γλάσο μελιού ή σοκολάτας για ακόμη περισσότερη γεύση. Απολαύστε το! 🍰

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό,
2 αυγά,
250 γραμμάρια ζάχαρη,
100 γραμμάρια λάδι,
250 γραμμάρια γιαούρτι/κεφίρ,
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα,
2 φλιτζάνια αλεύρι,
1 ποτήρι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς,
λίγο αλάτι, σταφίδες αν θέλετε

Εκτέλεση

Καίμε την ζάχαρη μέχρι να μαυρίσει, προσθέτουμε εκατό γραμμάρια νερό και το αφήνουμε να βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη, 100 γραμμάρια λάδι.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι/κεφίρ μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το αλεύρι, καμένη ζάχαρη, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, λίγο αλάτι, σταφίδες αν θέλετε
Ανακατέψτε τα όλα καλά, η ζύμη πρέπει να είναι σαν πηχτή σα γιαούρτι, οπότε μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι αν χρειαστεί
Αφήστε το όλο το βράδυ, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς
Διακόσμησα με γλασο λευκής σοκολάτας όταν κρυωσε και το εβαλα στο ψυγείο.

κέικ με ξηρούς καρπούς

Вера Яцко

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Κέικ με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα.
Επόμενο άρθροΦλωρεντίνες