Ρεβανί

Ήταν τόσο αφράτο, σαν σύννεφο στο στόμα μου, και παράλληλα τόσο γευστικό, με μια γλυκιά γεύση που ισορροπούσε τέλεια με το σιρόπι.

Ήταν πραγματικά απολαυστικό! Κάθε μπουκιά ήταν μια έκρηξη γεύσης και υφής. Το ρεβανί ήταν φρεσκοψημένο και ζεστό, και το σιρόπι είχε την τέλεια πυκνότητα.

Σίγουρα θα το συνιστούσα σε όποιον αναζητά ένα υπέροχο και λαχταριστό γλυκό. Ήταν η τέλεια ολοκλήρωση για ένα γεύμα ή για ένα απογευματινό καφε.

Είτε είστε λάτρης των γλυκών, είτε απλά ψάχνετε κάτι διαφορετικό για να δοκιμάσετε, το ρεβανί αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Υλικά:

Για το κέικ:

5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι ελαφρύ λάδι
450γρ. χοντρό σιμιγδάλι
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανιλία
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 εκ. ή πυρέξ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε εναλλάξ το λάδι με το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη βανιλία και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει ελαφρώς.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σιροπιάζουμε το ρεβανί σιγά σιγά, με ένα κουτάλι, αφήνοντας το να απορροφήσει το σιρόπι πριν ρίξουμε άλλο.
Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Για ένα πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κέικ 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα.
Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε το σιρόπι με κανέλα 
Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε το ρεβανί με σαντιγύ ή φρέσκα φρούτα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Tarsi Pso

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα-θαύμα: Έτοιμη σε 5 λεπτά, χωρίς μίξερ και χωρίς να πονέσει το χέρι σου!
Επόμενο άρθροΤο γλυκό της “τεμπέλας”