Ρεβανί με καρύδια

Απολαυστικό ρεβανί με καρύδια! Τέλειο για γλυκό!
Το ρεβανί με καρύδια είναι ένα απόλυτα γευστικό γλυκό! Θα το λατρέψετε!

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
100 ml λάδι
1 ποτήρι τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια
2 βανίλιες
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

1 ποτήρι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή νερό

Για το σιρόπι

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι ν αφρίσει,στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι,το σιμιγδάλι και το αλεύρι.Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια το μπέικιν και τις βανίλιες.

Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σ ένα πυρέξ 28Χ28 βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι το απλώνουμε να πάει παντού και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.Όταν το βγάλουμε απ τον φούρνο το περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού η με νερό.

Το αφήνουμε να το απορροφήσει και το κόβουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.Ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο είναι κρύο εντελώς και το αφήνουμε για 3 ώρες να το απορροφήσει.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και φυστίκι Αιγίνης.Το ρεβανί μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

Υλικά

5 αυγά,
3 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ.αλεσμενα καρυδια,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
50 γρμ. τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά μπεικιν πάουντερ

Για το ρεβανι
5 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
μια κουταλιά σούπας μπαικιν,λίγο ξύσμα λεμονιού,
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
600 γρμ. ζάχαρη
800 γρ νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα,με την ζάχαρη, όταν γίνουν πολύ σφυχτη μαρέγκα ρίχνω αργά αργά
το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας
Ρίχνω αργά το καρύδι μου και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να φύγει ο αέρας των αυγών μου
Ψήνω στην κουζίνα αέρα για 10 λεπτά στους 180 αέρα και

Για το ρεβανί
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαρέγκα προσθέσουμετο τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βγάζω την καρυδόπιτα από το φούρνο και ρίχνω το ρεβανί μου και ψήνω 25 λεπτά ακόμα στους 175 αέρα
συνεχίζω το ψήσιμο να τελειώσει το γλυκό μου.,

Για το σιρόπι
Δένω το σιρόπι μου και ρίχνω 2 κουταλιές σούπας κονιάκ,και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ όπως είναι ζεστό το σιρόπι μου αφήνω να κρυώσει και σιροπιάζω το γλυκό μου ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι από το γλυκό μου .καυτό το γλυκό χλιαρό σιρόπι..

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

 

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμες τηγανίτες
Επόμενο άρθροΖεστά αφράτα και πεντανόστιμα τα τυροπιτάκια Κουρού