Κέικ Πορτοκαλιού με μέλι

Συστατικά

1 κεσεδάκι γιαουρτιού = 125g
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1 πορτοκαλί
125 ml λάδι(1/2 κούπας)
240γρ ζάχαρης (240g – 1 κούπα)
200gr αλεύρi για όλες τις χρήσεις (1 & 1 / 2 Κουπα)
3 αυγά
1 πακέτο (10g) μπεικιν πάουντερ
βανίλια
1 κσ ροδονερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
Καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού για ντεκόρ
Αραιωμένο μέλι

ΜΕΘΟΔΟΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C .
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το λάδι, το ξύσμα, το χυμό και το ροδονερό.
Τώρα κοσκινίστε τα ξηρά υλικά. Μην παρα-ανακατεψετε το μείγμα.
Λιπάνετε και αλευρώστε μία φόρμα της επιλογής σας.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει. Ελέγξτε εάν ψήθηκε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.
Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε θα χρειαστεί κάποιο επιπλέον ψήσιμο.
Ενώ το κέικ ψήνεται, ετοιμάστε το μέλι ρίχνοντας περίπου 1 φλιτζάνι μέλι σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό για να το αραιώσει.
Μόλις το κέικ είναι ψημένο καλά στο κέντρο (χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα μπορείτε να το ελέγξετε) βγάλτε το κέικ έξω από τη φόρμα.
Τρυπήστε το κέικ όλο με ένα καλαμάκι, οπότε το κέικ να απορροφήσει το μέλι.
Γυρίστε το έτσι ώστε η κάτω πλευρά να είναι πάνω, ενώ είναι ακόμα ζεστή, ρίξτε το αραιωμένο μέλι σε όλο το κέικ.
Πριν από το σερβίρισμα διακοσμήστε με φλούδα πορτοκαλιού πάνω από το κέικ ως γαρνιτούρα.

ΠΗΓΗ: thetealtadjine.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΛαβράκι Πλακί…με καραμελοποιημένη σάλτσα
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες σαλιγκάρι