Αφράτο ρεβανί με κρέμα λεμόνι 

Υλικά:

6 αυγά🥚
2 βανίλιες,
ξύσμα ενός λεμονιού🍋
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι
1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο.
2 κούπες του τσαγιού γάλα🥛
1 κούπα καρύδα.
2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό,
1 μπέικιν πάουντερ( φακελάκι)

Σιρόπι:
4 κούπες του τσαγιού νερό
4 κούπες ζάχαρη,
1/2 λεμόνι🍋.

Κρέμα λεμονιού:🍋
2 αυγά🥚
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους🍋
1 κ.γ. κόρν φλάουερ,
1/2 κούπα ζάχαρη,
3 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ τ αυγά, βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Μετά ρίχνουμε το γάλα, 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι χοντρό, μπέικιν πάουντερ( φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί (25×35 εκ.)και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

για το Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με ζάχαρη,μισό λεμόνι🍋για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

για την Κρέμα λεμονιού:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τ αυγά, λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους, κόρν φλάουερ,μισή κούπα ζάχαρη, βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
Διακοσμούμε με καρύδα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ στο ταψί…το κέικ του καφέ
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα με μαρμελάδα δαμάσκηνο