Ρεβυθοκεφτέδες φούρνου

Οι ρεβυθοκεφτέδες φούρνου είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή γεύματος. Φτιάχνονται από πλυμένα και βρασμένα ρεβύθια, αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, και ψήνονται στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα. Μπορούν να συνοδευτούν με σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι για περισσότερη γεύση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα ή απλά θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Υλικά

400γρ ρεβίθια βρασμένα (περίπου μισό πακέτο)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λαχανικών
Μαϊντανό δυόσμο ρίγανη θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο
1 κρεμμύδι τριμμένο
400 γραμμάρια τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση

Έχουμε αποβραδίς μουλιάσει τα ρεβίθια και βράσει για περίπου 1½ ώρα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα λιώνουμε καλά με ένα πρες-πουρέ.
Ρίχνουμε μέσα στα ρεβύθια και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄
Πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε σχήμα μικρού μπιφτεκιού και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με
αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20΄-25΄.

H συνταγή είναι της Αννα Τιλκεριδου

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή πίτα με σέσκουλα και τυρί
Επόμενο άρθροΡεβανί Καρύδα