Ριγκατόνι Φούρνου με τυρια και μυρωδικά

Φανταστείτε… ζουμερά ριγκατόνι φούρνου, ζεστά και αχνιστά. Μία κρεμώδης σάλτσα από τυριά αγκαλιάζει τα ζυμαρικά, ενώ αρώματα από μυρωδικά και ντομάτα πλημμυρίζουν τον αέρα. Η σάλτσα pesto δίνει μια πινελιά φρεσκάδας, ενώ η βότκα προσθέτει μια νότα ζεστασιάς και βάθους. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα γεύμα με φίλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να απολαύσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά 🛒

600g Ριγκατόνι
450g λουκάνικο, βγαζουμε το δέρμα και τριμμενο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 Σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
3 κονσέρβες (400g) Ολόκληρες Ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι βότκα (αν θέλουμε)
3/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού + 1 κουταλιά της σούπας
2 κουταλάκια του γλυκού vegeta
150g Φρέσκο Baby Σπανάκι
200g Τριμμένο τυρί κιτρινο
100g Μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά αλλά όχι εντελώς. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ταψί.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε το τριμμενο
λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μόλις 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.
Τώρα προσθέστε τα μυρωδικά, τον πελτέ ντομάτας, τη βότκα, 1/2 φλιτζάνι πέστο, τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε.
Σκεπάζουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το baby σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά στο ταψί.
Περιχύνουμε με το κιτρινο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο και τελειώνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά από πάνω.

Καλή Απόλαυση! 😊

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζυμαρικά φουρνου με σάλτσα μπολονεζ

Ζυμαρικά φουρνου με σάλτσα μπολονεζ

Συστατικά

1 κιλό ζυμαρικά ριγκατόνι

Σάλτσα μπολονέζ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 μπουκάλια σάλτσα ντομάτας
2 κσ πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά αποξηραμένα αλεσμένα φύλλα βασιλικού
1 κσ ζάχαρη
1 κσ αλάτι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλινο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
500 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 βραστά αυγά ψιλοκομμένα

Σάλτσα μπεσαμέλ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κσ απλο αλεύρι
4 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σάλτσα Μπολονεζ
Σε ένα μπλεντερ προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και ανακατεύουμε μέχρι να ψιλοκόψουμε.
Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεστάνετε το λάδι.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
Ανακατεύουμε με το μοσχαρίσιο κιμά με το πίσω μέρος του κουταλιού. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και τα φύλλα βασιλικού και μαγειρέψτε
μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ και ελαφρώς τσιγαρισμένο, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κυρίως το κρασί. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της
κατσαρόλας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι al dente.
Στραγγίστε το νερό από τα ζυμαρικά και προσθέστε τη σάλτσα μπολονεζ στα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε την παρμεζάνα, τα ψιλοκομμένα βραστα αυγά και την τριμμένη μοτσαρέλα.

Ρίξτε λίγη σάλτσα μπολονεζ με κουτάλι στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Ρίξτε με το κουτάλι τα μισα ανάμεικτα ζυμαρικά στο ταψί.
Στρώστε τη σάλτσα μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε τα υπόλοιπα ζυμαρικά πάνω από τη σάλτσα μπεσαμέλ.
Ρίξτε μια κουταλιά σάλτσα μπολονεζ πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 190 μέχρι να γίνει τραγανή η πάνω στρώση και να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Marco La Rosa 

 

Προηγούμενο άρθροΓευστική πίτα με πατάτες, καρότο και γιαούρτι, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό τουρλού, γεμάτο μεράκι