Μυδοπίλαφο

Αυτό το μυδοπίλαφο Μυτιληνιό είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό και γευστικότατο νηστίσιμο γεύμα. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Το πιλάφι είναι πλούσιο και γευστικό, με τα μύδια να προσθέτουν μια αλμυρή και θαλασσινή νότα.
  • Η υφή: Το πιλάφι είναι χυλωμένο και μαλακό, χωρίς να είναι κολλώδες.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για αρχάριους μάγειρες.
  • Η ταχύτητα: Το πιάτο ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο πιλάφι, όπως καρότο, κρεμμύδι ή πιπεριά.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό κρασί στο σοτάρισμα των μυδιών.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το μυδοπίλαφο με ψωμί και λεμόνι.

Συνολικά:

Αυτό το μυδοπίλαφο Μυτιληνιό είναι ένα εξαιρετικό νηστίσιμο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή, γευστικό και χορταστικό. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά

500 γρ. μύδια ψύχα κατεψυγμένα
50 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 κ.γ μπούκοβο
150 ml λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο
ξύσμα λεμονιού προαιρετικά
2 φλυτζ.τσαγιού ρύζι μπονέτ
4 φλυτζ.τσαγιού νερό
αλάτι
2 κ.σ βούτυρο η φυτίνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό,το αλάτι ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα βάζουμε από πάνω το καπάκι και το αφήνουμε να σταθεί 5 με 10 λεπτά. Ξεπαγώνουμε τα μύδια τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κουταλιές ξίδι και νερό που να τα σκεπάζει για 10 με 15 λεπτά.
Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σ ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μύδια ,ανακατεύουμε μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
Ρίχνουμε τα μύδια ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας άλλες δύο φορές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη