Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή του, η απαλή γεύση του και το άρωμα της βανίλιας το καθιστούν ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα απολαυστικό ρυζόγαλο στο σπίτι σας.
Υλικά:
500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
400 ml νερό
Λίγο αλάτι
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
70 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.
Οταβ βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.
Αφού βράσει το μείγμα του ρυζιού με το γάλα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα για επιπλέον άρωμα.
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης