Τυρόπιτα σε ρολό

Αυτή τυράπιτα σε ρολό με φέτα είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Με λίγα μόνο υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα ορεκτικό ή κυρίως πιάτο που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Η γέμιση με τυρί φέτα είναι πλούσια και κρεμώδης, ενώ η τραγανή ζύμη πίτας δημιουργεί μια τέλεια αντίθεση υφών. Η προσθήκη μυρωδικών, όπως άνηθος ή μαϊντανός, δίνει μια επιπλέον πινελιά γεύσης και φρεσκάδας.

Ακολουθούν μερικά tips για να φτιάξετε τα τέλεια ρολά πίτας με τυρί φέτα:

  • Χρησιμοποιήστε καλή φετα για την καλύτερη δυνατή γεύση.
  • Βεβαιωθείτε ότι η φέτα είναι θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα στη γέμιση.
  • Αλείψτε τα φύλλα πίτας καλά με το μείγμα πριν τα τυλίξετε, για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο ζαμπόν, μανιτάρια ή πιπεριές.
  • Σερβίρετε τα ρολά πίτας ζεστά ή χλιαρά, με μια δροσερή σαλάτα ή σως γιαουρτιού.

Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ, είτε για ένα χορταστικό γεύμα, τα ρολά πίτας με τυρί φέτα είναι η τέλεια επιλογή. Δοκιμάστε τα και δεν θα απογοητευτείτε!

Συνταγή:

Για τα άλοιμα των φυλλων:
1 μεγάλο ποτήρι γάλα (220 ml)
1 ποτήρι λάδι (100 ml)
1/2 ποτήρι λιωμένο βούτυρο (80 γρ.)
2 κ.σ αλεύρι

Για τη ζύμη
500 γρ λεπτο φύλλο κρουστας (για μπακλαβά)
350 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση

για το μείγμα
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το λάδι το λιωμένο βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός

Στην συνέχεια
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο το αλείφουμε με το μείγμα, από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλογ και αυτό το αλειφουμε με μείγμα και τέλος βάζουμε και ένα τρίτο φύλλο τελευταίο το οποίο το αλείφουμε με το μείγμα
Στη συνέχεια στην κοντί πλευρά του φύλου απλώνουμε τριμμένη φέτα ρολάρουμε να κλείσει το φύλο και το
βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα.
Αλοίφουμε τα ρολα από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει και ψήνουμε 200 βαθμούς για 45 λεπτά
βαζοντας το ταψί στο κάτω μερος του φούρνο και η πίτα μας είναι έτοιμη

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο: Υγρό και ζουμερό με σπιτική μαγιονέζα, ψημένο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΑνακαλύψτε τα Πικάντικα Κεμπάπια Φλώρινας