Ρολό Χοιρινό
Υλικά
600-700 γρ χοιρινό φιλέτο
200 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 βραστό αυγό
200 γραμμάρια μαλακό τυρί (κίτρινο τυρί)
5-6 φέτες μπεικον
1 πιπεριά
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
πιπέρι
πάπρικα
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Το χοιρινό σφυρηλατείται με σφυρί για μπριζόλα για να γίνει τρυφερό. Τρίψτε καλά με αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια το μπεικον και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ψιλοκομμένο, το τριμμένο τυρί (τριμμένο κίτρινο τυρί) και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Απλώνουμε το κρέας σε μια φαρδιά σανίδα, απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε πολλά σημεία.
Το κρέας τυλίγεται σε σφιχτό ρολό, το οποίο στερεώνεται με ξύλινα ραβδιά ή τυλίγεται με μια κλωστή βυθισμένη σε βραστό νερό. Από πάνω αλείφουμε λάδι και λίγο κόκκινο πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο – σε ταψί με λίγο χλιαρό νερό. Βγαίνει πολύ νόστιμο!
Καλό βράδυ σε όλους! ❤🍀