Σαλάτα Ζαμπόν Αυγό είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η πλούσια γεύση του ζαμπόν και του Gouda, μαζί με την δροσιά του πράσου και του τουρσί, δημιουργούν μια ακαταμάχητη Σαλάτα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις μια σαλάτα που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερη.


Υλικά Συνταγής

Για τη σαλάτα:

  • Αυγά: 5
  • Ζαμπόν: 8 φέτες
  • Αγγουράκια τουρσί: 4 μικρά
  • Πράσο: 1
  • Καλαμπόκι (κονσέρβα): 1 μεσαία
  • Τυρί Gouda (τριμμένο): 200 γρ.

Για τη σως:

  • Μαγιονέζα: 4 κ.σ.
  • Γιαούρτι στραγγιστό: 4 κ.σ.

Για την επικάλυψη:

  • Δεν υπάρχει

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάμε βράζοντας τα **5 αυγά** και αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε το πράσο και το κόβουμε ροδέλες. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε μισό λίτρο **ζεστό νερό** για να μαλακώσει ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα **4 αυγά** κομμένα σε μικρά κομματάκια, το ζαμπόν και το αγγουράκι κομμένα και αυτά σε μικρά κομματάκια, καθώς και το καλαμπόκι (αφού το έχουμε στραγγίξει καλά).

Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί Gouda και το πράσο (αφού έχει κρυώσει και στραγγίξει). Ανακατεύουμε ξανά.

Για τη σως: Χτυπάμε σ’ ένα μπολάκι την μαγιονέζα με το γιαούρτι στραγγιστό.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε την επιφάνεια σε ένα σκεύος σερβιρίσματος ή στο μπολ.

Κόβουμε στα 4 το τελευταίο αυγό (το 5ο) και το βάζουμε στο κέντρο για διακόσμηση.

Την βάζουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια με διάφανη μεμβράνη. Η **Σαλάτα Ζαμπόν Αυγό** είναι έτοιμη για σερβίρισμα μετά από λίγη ώρα ψύξης.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (βράσιμο αυγών): 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για την ψύξη της σαλάτας).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο ελαφριά σως, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με περισσότερο σπιτικό γιαούρτι και να προσθέσετε λίγο ξύδι.

Το πράσο βοηθάει πολύ στο άρωμα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με φρέσκο κρεμμυδάκι. Δείτε κι άλλες αλμυρές συνταγές για τραπέζι.

Για μια πιο πικάντικη **Σαλάτα Ζαμπόν Αυγό**, προσθέστε λίγη πάπρικα καπνιστή ή μουστάρδα στη σως. Δείτε ιδέες για συνταγές με τυρί Gouda.


Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Η εύκολη Κοτοσαλάτα 

Κοτοσαλάτα

Υλικά

250γρ βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο
230γρ καλαμπόκι
160γρ καρύδια ψιλοκομμένα
370γρ γιαούρτι στραγγιστό
345γρ μαγιονέζα
μισό κ.γλ. αλάτι
μισο κ.γλ. πιπέρι
1 κ.σ. άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια
Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα.
Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
και ανακατεύουμε πολύ καλά την φορμάρουμε και την σερβίρουμε

Δείτε Επίσης: Κοτοσαλάτα με Πέστο…το αστέρι του τραπεζιού | Δροσερή και εύκολη Κοτοσαλάτα

Καλή Απόλαυση

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής Εδώ