Δροσερή και εύκολη Κοτοσαλάτα

Συστατικά

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
5 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
2 – 3 μίσχοι σέλινου
Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Αλάτι και πιπέρι για την γεύση
Φύλλο μαρούλι για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Πλύνετε και κόψτε το κοτόπουλο. Το βάζω σε μια κατσαρόλα, γεμίζω με νερό να το καλύπτει. Το αφήνω σε δυνατή ένταση μέχρι να αρχίσει το νερό να βράζει, τότε μειώνω την ένταση σε μέτρια, το ξαφρίζω με ένα κουτάλι (αφαιρώ τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια) για 3 λεπτά και το αφήνω με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 25 -30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των κομματιών).

Τότε το βγάζω από την κατσαρόλα, το στραγγίζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά.
Αφαιρώ το δέρμα του και τα κόκκαλα και κόβω το ψαχνό του σε μικρά κομμάτια (καρέ).
Βάλτε κοτόπουλο σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο.
Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει εντελώς, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλινο και το φρεσκο κρεμμυδακι. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Προσθέστε μαγιονέζα όσο θέλετε. Για να την κάνετε πιο εκκεντρικη , προσθέστε καλαμπόκι, τριμμένο καρότο, ξηρούς καρπούς ή άλλα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε.

Σερβίρετε σε μία πιατέλα στρωμένη με μαρούλι με κρουτον ή κρακερς. Φροντίστε να κρατάτε τη σαλάτα κοτόπουλου στο ψυγείο για να αποφύγετε την αλλοίωση.

Καλή Απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη πίτα…Πατσαβουρόπιτα
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα από το Γαρδίκι Ομιλαίων