Σάλτσα γιαουρτιού αγγουριού – Τζατζίκι!

Συστατικά

1,5 φλιτζάνια γιαούρτι
1 μεγάλο αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο
Αλάτι για γεύση

Οδηγίες

Τρίψτε τα αγγούρια σε σουρωτήρι. Ανακατέψτε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για να βγει το νερό από το
αγγούρι. Αφήστε τα να καθίσουν 10-15 λεπτά. Στύψτε με το χέρι το νερό από το τριμμένο αγγούρι.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μπολ. Δοκιμάστε και προσαρμόστε. Προσθέστε επιπλέον αλάτι, χυμό λεμονιού,
βότανα ή σκόρδο ανάλογα με τη γεύση σας.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Easy Dishes

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Καλημέρα σε όλους τους υπέροχους καλοφαγάδες!
Την παγκόσμια ημέρα της λέξης “σ ‘αγαπώ” για να σας ευχηθώ και να είστε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, όσο και να αγαπάτε εφτιαξα αυτη την συνταγή!

Υλικά

1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Τριμμένο τυρί,
λάδι

Εκτέλεση

Έφτιαξα μια ζύμη από ένα αυγό, μισό φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεύρι για μια μαλακή ζύμη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, μετά εκοψα την ζύμη σε μπαλάκια με λαδωμένα χέρια και τα άπλωσα με τα χέρια μου σε μια κρούστα, έβαλα μέσα μια γέμιση τριμμένο τυρί, τα έπλασα μπουρεκάκια και τηγάνισα σε χλιαρό λάδι, αλλά σε χαμηλή φωτιά, στην περίπτωσή μου 2 εως 6 βαθμούς, τηγανίζουμε σε αργή φωτιά μέχρι να γίνουν.
Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο! Έβγαλα σε χαρτί κουζίνας.

Σας αγαπώ!!! ❤❤❤

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με Παστουρμά και κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΑγριοκούνελο με μανιτάρια στην γάστρα